Last news in Fakti

23 Април, 2021 15:14 1 320 2

Медиите в САЩ ще обявяват спонсорите от чужбина

  • сащ-
  • медии-
  • закон

Ново законодателство в страната

Медиите в САЩ ще обявяват спонсорите от чужбина - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Американските електронни медии ще трябва публично да оповестяват своето съдържание, спонсорирано от външни правителства, съобщи FOX News.

Авторите на дадено предаване ще трябва да обявяват, дали компания с външна или публична собственост е платила за ефирен материал. Решението е на американската федерална агенция по комуникациите.

Очаква се това да увеличи прозрачността. Така се гарантира, че публиката е наясно, когато чуждестранно правителство използва ефира за съобщения към американската общност.

Установено е, че чуждестранни субекти купуват време в станции за национално покритие. Визират се програми, спонсорирани от руското правителство и китайското правителство.

Демократите отдавна настояват да се предприемат подобни действия. Когато телевизионна компания излъчва външни продукции, ще трябва да пита продуцента, дали негови програми са финансирани с чуждестранни средства.

Националната асоциация на телевизионните оператори обяви, че подкрепя решението.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 честен ционист

    1 1 Отговор
    99% от американските медии са собственост на един консорциум в Шанхай, все наши момчета.

  • 2 GnG

    5 0 Отговор
    Какво пречи, СЪЩИЯ ЗАКОН да се приложи и в България !?