Отидете към основна версия

5 033 84

Сепаратистите в Донбас не искат ООН

  • донецк-
  • оон-
  • сини каски-
  • русия-
  • украйна

Внесената от Русия резолюция все още остава без отговор

Снимка: ЕРА/БГНЕС

Въпросът за разполагането на миротворци от ООН в Донбас отдавна не се повдига на преговорните платформи. "Този ​​въпрос отдавна не е повдигнат на дневен ред в преговорните платформи. Но ако се върнем към позицията си, когато този въпрос наистина беше на дневен ред. Виждаме миротворците на ООН, нека го наречем така, само като хора, които изпълняват функциите за сигурност на ОССЕ ", каза ръководителят на самопровъзгласилата се Донецка народна република (ДНР) Денис Пушилин.

Подобна перспектива беше обсъждана, Русия е внесла съответната резолюция в Съвета за сигурност на ООН, но тя все още остава без отговор. "Не разбирам къде може да се намери компромис тук, защото със сигурност Украйна, когато повдигаха въпроса за миротворците, те видяха повторение в някои балкански страни, където миротворците на ООН трябваше да помогнат на Украйна да изчисти Донбас", добави шеф на самопровъзгласилата се ДНР.

Пушилин също така изрази мнение, че Киев се е отдалечил от темата за миротворците на ООН, когато е осъзнал невъзможността за такъв сценарий.

Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 15 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: