Отидете към основна версия

3 228 73

САЩ искат стабилни отношения с Русия

  • сащ-
  • антъни блинкен-
  • русия

Това обяви Антъни Блинкен

Снимка: БГНЕС/EPA

САЩ биха желали по-стабилни отношения с Русия. Това обяви американският държавен секретар Антъни Блинкен, цитиран от Вашингтон Пост.

Дипломатът говори след среща с Доминик Рааб. Британският външен министър разговаря с американския представител преди срещата на външните министри на водещите световни икономики.

Блинкен заяви, че подобряването на двустранните отношения зависи от поведението на руското правителство. Припомня се решение на американските представители, според което при агресивни руски действия, САЩ ще са готови да отговорят.

Настоява се, че американското правителство не търси допълнително напрежение в двустранните отношения. Там предпочитат по-предвидим диалог.

Посочва се, че Западът не се стреми да възпира развитието на Китай. Американското правителство се стреми да поддържа международния ред, основан на правила, в които западните държави са много ангажирани.

САЩ са готови да защитят международния ред, дори и китайското правителство или друга страна да се опитат да го оспорят. Срещата на външните министри се провежда днес.

Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 10 гласа.

Свързани новини