Отидете към основна версия

1 188 6

ЕС и Турция трудно ще намерят позитивен дневен ред

  • ес-
  • кипър-
  • турция

Кипър настоява за решение

Снимка: БГНЕС/EPA

Позитивен диалог в дневния ред между ЕС и Турция трудно ще бъде установен, докато не се намери решение за Кипър. Това обяви кипърският държавен глава Никос Анастасиадис, цитиран от Катимерини.

Кипър е готов да обяви правото си на вето в ЕС. Това може да стане по въпроса за разширяване на митническия съюз с Турция.

Изпратени са телеграми на представителите на държавите в групата. Посочва се, че Турция продължава да настоява за решение с две държави за кипърския въпрос.

Кипърското правителство не смята, че с подобна позиция може да се намери позитивен диалог. Кипър продължава да търси реално решение.

Британските предложения в сферата се определят като неприемливи. Провеждането на нова петстранна среща по въпроса не е сигурно.

Кипърското правителство ще продължи да отстоява своите позиции.

Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.

Свързани новини

  • ЕС със студен душ за Турция - Май 2021

    Повечето групи в Европейския парламент порицаха поведението на Турция през последните десет години, съобщи Фигаро. Разглежда се поведението на стра ...
    18.05.2021
    5 335
    23
  • Кипър представя нов модел

    Днес правителството на Кипър ще представи нов модел за икономическо развитие, съобщи Катимерини. Планът ще бъде представен на европейските представ ...
    17.05.2021
    1 544
    0
  • Предстои нова среща за Кипър

    Предстои да се проведе нова неформална среща по Кипърския въпрос. Това обяви генералният секретар на ООН Антониу Гутериш, цитиран от Катимерини. Дн ...
    29.04.2021
    1 373
    0