Отидете към основна версия

2 734 30

Обрат! Байдън се отказа да санкционира основната компания зад "Северен поток 2"

  • джо байдън-
  • северен поток 2-
  • газопровод-
  • газ

По-рано германската страна отхвърли възможността за предстоящо налагане на санкциите като намеса във вътрешните ѝ работи

Снимка: БГНЕС/ЕРА

Администрацията на президента Джо Байдън се отказа да налага санкции срещу основната компания, която участва в изграждането на газопровода "Северен поток 2", съобщава Франс прес. В писмо до Конгреса държавният секретар Антъни Блинкън посочва, че това е "в национален интерес на Съединените щати".

За намерението на Вашингтон съобщи по-рано агенция "Блумбърг". Според агенцията от Държавния департамент посочват още, че санкциите ще повлияят негативно на отношенията на Вашингтон с Германия, Европейския съюз и другите европейски съюзници и партньори.

Администрацията смята, че близкото сътрудничество с тях е необходимо в борбата с пандемията и противопоставянето на "зловредното поведение" на Русия, Китай и Иран.

По-рано германската страна отхвърли възможността за предстоящо налагане на санкциите като намеса във вътрешните ѝ работи.

След това външният министър Хайко Маас приветства очакваната отмяна като стъпка на помирение, след изострянето на напрежението между Вашингтон и Берлин по проекта.

Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 17 гласа.

Свързани новини