Отидете към основна версия

4 041 53

Средната заплата в Сърбия е вече 555 евро

  • александър вучич-
  • средна заплата-
  • победители-
  • мвф-
  • публичен дълг

Александър Вучич: Вече сме страна на победители

Снимка: БГНЕС

Президентът на Сърбия Александър Вучич обяви в обръщение към гражданите на страната, че средната заплата за март тази година е достигнала 555 евро. Той отбеляза, че тези данни са представени от държавното статистическо бюро, предаде агенция Фокус.

„Март бе контролен месец. 555 евро в сравнение с 330, когато станах премиер. Това е огромен прогрес за Сърбия и заслугата за това е преди всичко ваша. Сърбия вече не е страна на загубилите, а страна на победители, които могат да се съревновават с всички и да побеждават онези, които не десетилетия, а векове са били преди нас“, заяви Вучич във видеообръщението чрез своя профил в Instagram.

Според МВФ, тази година, въпреки огромните инвестиции в армията и другите инвестиционни ходове, Сърбия няма да има публичен дълг, по-висок от 60,3 процента, и че тогава публичният дълг ще започне да пада.

Вучич добави, че растежът на БВП означава, че средната заплата в Сърбия ще бъде 600 евро още на 1 януари, а в Белград над 770 или 780 евро и че тази година ще завърши с БВП по-висок от 50 милиарда евро.

Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 12 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: