Отидете към основна версия

2 649 75

Засилва се натискът за нови санкции срещу Русия

  • европейски съюз-
  • санкции-
  • русия-
  • владимир путин-
  • беларус

Преди няколко дни Давид Сасоли призова за силен и незабавен отговор на действията на беларуските власти, принудили кацането на самолет в Минск

Снимка: БГНЕС/ЕРА

Председателят на Европейския парламент Давид Сасоли настоява за засилване на санкциите срещу Русия. Италианецът даде интервю за германската медийна група “Функе”, в което говори за увеличаване на натиска върху длъжностни лица.

“Санкциите срещу Русия трябва да бъдат засилени - заяви председателят на ЕП. - Като натискът трябва да е срещу длъжностните лица, а контактите с обикновените хора, с гражданското общество, с дисидентите, с неправителствения сектор и независимите медии трябва да се поддържат.”

Отношенията между Москва и Брюксел в момента са "много напрегнати”, смята Сасоли. Според него връзките между Русия и Беларус ще стават "все по-тесни", с оглед натиска, който Европейският съюз оказва на Минск.

Преди няколко дни Сасоли призова за “силен и незабавен отговор” на действията на беларуските власти, принудили кацането на самолет в Минск с цел задържането на опозиционера Роман Протасевич.

Поставете оценка:
Оценка 1.3 от 13 гласа.

Свързани новини