Отидете към основна версия

3 870 23

Неочаквани резултати на местните избори в Германия

  • германия-
  • избори-
  • ангела меркел-
  • алтернатива за германия-
  • местни избори

Отлична новина за партията на Меркел

Снимка: БГНЕС/ EPA

Неочаквани резултати на местните избори в Германия. Християндемократите на канцлера Ангела Меркел спечелиха с голяма преднина в провинция Саксония-Анхалт, предаде NOVA.

Проучванията на общественото мнение даваха почти равни резултати на управляващата партия и крайнодесните от „Алтернатива за Германия”. Някои дори сочеха, че ще спечели антиимигрантската формация.

След изборния ден обаче се оказа, че Християндемократическия съюз е на първо място с повече от 15% преднина. Това е отлична новина за партията на Меркел. Вчерашните избори бяха последния регионален вот преди решаващото гласуване за парламент през септември.

„Това е ясно послание. Мнозинството от гражданите казаха - „не искаме да се асоциираме с нищо подобно на „Алтернатива за Германия”. Много съм благодарен за това. Резултатите показват, че хората се идентифицират с моята личност. Защото аз винаги ясно съм се противопоставял на поведението на крайнодесните. И ще продължа да го правя”, заяви премиерът на провинция Саксония-Анхалт Райнер Хазелхоф.

Поставете оценка:
Оценка 1.7 от 20 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: