Отидете към основна версия

2 567 34

САЩ: Украйна се приближава към НАТО

  • украйна-
  • сащ-
  • нато-
  • антъни блинкън-
  • русия-
  • членство в нато

Украйна разполага с всички необходими инструменти, за да се движи в тази посока

Снимка: БГНЕС/ EPA

Украйна се приближава към членство в НАТО. Това обяви държавният секретар на Съединените щати Антъни Блинкън. Членството в НАТО е голямата мечта на украинците, които в съседство имат агресор в лицето на Русия.

Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкън заяви, че Украйна разполага с всички необходими инструменти, за да се движи по пътя, който ще доведе до членството на страната в НАТО.

„Според нашите оценки Украйна разполага с всички необходими инструменти, за да се движи в тази посока“, каза държавният секретар по време на изслушване в международния комитет на Сената. Блинкън подчерта, че това е движение „към готовност за бъдещо членство”. Дипломатът посочи, че САЩ подкрепят пътя на Украйна към Северноатлантическия алианс.

Със струпването на войските по границата Русия цели първо да постигне основната си цел - да ликвидира Украйна като независима държава. Целеше също да бъде обърнато внимание от американската администрация. Безпрецедентен е броят на военните, които през последните месеци Москва разположи и това постави света на прага на голяма война, която би могла да се превърне и в Трета световна. Само благодарение на усилията на нашите партньори - НАТО и ЕС, тази катастрофа беше предотвратена. Това каза наскоро в студиото на ФАКТИ Н. Пр. Виталий Москаленко, посланик на Украйна в България.

Поставете оценка:
Оценка 2.2 от 17 гласа.

Свързани новини