Last news in Fakti

8 Юни, 2021 13:29 9 774 100

Христо Грозев за МН17: Русия е предоставила ракетата. Доказателствата са много.

  • малайзийски самолет-
  • самолет-
  • русия-
  • украйна-
  • източна украйна-
  • христо грозев-
  • доказателства-
  • нидерландия

Видяхме толкова много взаимно потвърждаващи се доказателства, че просто не съществува друго обяснение

Христо Грозев за МН17: Русия е предоставила ракетата. Доказателствата са много. - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Всички доказателства свидетелстват, че Русия е предоставила ракетата от самоходния зенитен комплекс "Бук", с който през 2014 година беше свален самолетът на Малайзийските авиолинии, изпълняващ полет MH17 над Донбас. Такова мнение изрази пред Дойче Веле българският журналист Христо Грозев, който е част от разследващия екип на портала Bellingcat. "Видяхме толкова много взаимно потвърждаващи се доказателства, че като цяло не съществува друго обяснение за станалото, освен това, че Русия е предоставила оръжието, с което беше свален самолетът и с което бяха убити 298 души", каза журналистът в интервю за Дойче Веле на 7 юни.

"Ако Русия искаше да установи истината..."

Христо Грозев беше част от екипа, събирал ключови информации относно катастрофата с малайзийския Боинг. "Сега няма никакви съмнения, ние видяхме даже повече доказателства от онези, които бяха представени пред съда", уверен е Грозев. По неговите думи, следователите щателно са проучили всеки достъпен фрагмент от телекомуникационните данни, всяка спътникова снимка, всеки постинг в социалните мрежи, всички планове за разположението на руски войници в региона, в това число и на зенитно-ракетната бригада, която, според следствието, е била в състояние да транспортира зенитно-ракетния комплекс "Бук".

"Ако Русия искаше да установи истината, тя щеше просто да си сътрудничи със следствието по начина, за който беше помолена. А тя продължава да отказва", казва още Грозев и пояснява, че разследващите органи, а и съдиите бяха помолили Руската федерация да помогне, за да бъдат разпитани членовете на 53-та зенитно-ракетна бригада, както и на двама военнослужещи от пета бригада, така че да им се даде възможност да се оправдаят или да отхвърлят обвиненията по адрес на Москва.

"Руската федерация мълчи по този въпрос и не предоставя такъв достъп. Русия продължава да твърди, че е изключена от разследванията, че не ѝ дават възможност да даде своя принос, но в същото време тя не се отзовава на подобни молби за предоставяне на данни", казва Грозев.

В Нидерландия започна основното изслушване

На 7 юни 2021, почти седем години след катастрофата на малайзийския Боинг в небето над Донбас, в Нидерландия започна основното изслушване на четиримата главни заподозрени по делото. Заседанието се проведе в специално помещение на територията на амстердамското летище Схипхол.

Версията на обвинението гласи: Боинг-777 на Малайзийските авиолинии е бил свален над зоната на бойните действия в Донбас на 17 юли 2014 от сепаратисти с помощта на руска ракета от зенитно-ракетния комплекс "Бук". В резултат на това загинаха всички 298 души на борда на самолета. Повечето от жертвите са граждани на Нидерландия, поради което съдебното дело се гледа в тази страна. Самолетът от Амстердам е летял към столицата на Малайзия Куала Лумпур.

На съдебното заседание вчера не присъства нито един от обвиняемите. Само руснакът Олег Пулатов, играл водеща роля в специалните служби на самопровъзгласилата се "Донецка народна република", е бил представен от свои адвокати. Чрез тях Пулатов е съобщил, че не се смята за виновен. Нито Пулатов, нито другите обвиняеми могат да се опасяват, че ще бъдат екстрадирани в Нидерландия. В Кремъл смятат съдебния процес по делото за катастрофата с MH17 за скалъпен.

Автор: Екатерина Венкина


Поставете оценка:
Оценка 2.4 от 46 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бесен Язовец

    215 38 Отговор
    Палячото Грозев с ЗРК,, Бук" са въоръжени всички бивши членки на Варшавския договор вкл и Киевска Рус. Да няма случайно подпис на руския президент Владимир Путин на ракетата?

    Коментиран от #7, #81

  • 2 Пропагандистите на сороснята

    180 34 Отговор
    Просължават с хибридната си война срещу РФ!
  • 3 КОНТРАТА

    158 20 Отговор
    Опакована в целуфан ли беше предоставената ракета?
  • 4 Дългият

    21 117 Отговор
    Нямат оправяне,алкашите....безнадежден случай са....
  • 5 Yamaha

    161 16 Отговор
    Belingcat е едно НПО финансирано от САЩ , а Христо Грозев кога стана експерт, че не се сещам!

    Коментиран от #15

  • 6 Хохо

    142 11 Отговор
    Ами и Арсенал Казанлък "доставя" оръдия за отнемане на човешки животи по всички възможни пазари,за Щатите пък да не говорим.Кой гръмна,това е въпроса?

    Коментиран от #18

  • 7 Санитар

    17 51 Отговор

    До коментар #1 от "Бесен Язовец":

    Сложи си тетанус...отдавна трябваше...

    Коментиран от #13, #14

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 яко ни лъжат

    128 17 Отговор
    ОСОБЕНО НЕОБРАЗОВАН ИЛИ ОБРАТНОТО НАГЪЛ ЛЪЖЕЦ Е ХРИСТО ГРОЗЕВ. ЦЕЛИЯ СССР Е БИЛ СНАБДЕН С ТЕЗИ РАКЕТИ, ВКЛЮЧАЯ И ОКРАИНА. ДАЖЕ И БЪЛГАРИЯ И СЪРБИЯ ГИ ИМАТ. РУМЪНИЯ СЪЩО,МОЛДОВА СЪЩО, АРМЕНИЯ СЪЩО.
  • 10 Ланс Линк

    55 10 Отговор
    Щом този казва-така ще да е
  • 11 Сульо

    114 12 Отговор
    Много са тъпи и платени "журналистите" и още съществуват дe6или kкоито им вярват....
    Ми кой друг да я предостави, като Русия япроизвежда? Ако няой убие другиго нож производителя на ножа ли е виновен? Продажни мисири и мисирки съвсем компрометираха професията "журналист". Ама за пари и душата си продават....

    Коментиран от #40

  • 12 !!!?

    17 102 Отговор
    Кремъл е доставил ракетата с която беше свален MH17 над Донбас и това се разбра минути след престъплението. Всичко друго е русофилско лицемерие !!!?
  • 13 Бесен Язовец

    41 7 Отговор

    До коментар #7 от "Санитар":

    Лазил те е нещо охлюв по мустака.
  • 14 ПИЛОТ ВИДЯЛ

    70 7 Отговор

    До коментар #7 от "Санитар":

    НА РАКЕТАТА ПИШЕШЕ - ПОЗДРАВ ОТ АЗОВ И БАНДЕРОВЦИ. ЕДНА БАБА КАЗА НА ПАЗАРА. ЧИЯ Е ТОГАВА РАКЕТАТА??????
  • 15 яяяяя

    56 4 Отговор

    До коментар #5 от "Yamaha":

    Не просто от САЩ, а от ЦРУ !
  • 16 Джамбаза

    88 5 Отговор
    Едно е абсолютно сигурно - самолетът е свален във въздушното пространство на Украйна.

    Коментиран от #19

  • 17 МАХНО

    68 13 Отговор
    ТОВА Е ПОДГОТВЕНА ПРОВОКАЦИЯ ОТ ЦРУ, КАКТО НАХАЛНИ И ФИЛМА НА ДВОРЕЦА НА ПУТИН. АЗОВ СА Я ИЗСТРЕЛЯЛИ.
  • 18 Присмехулник

    16 59 Отговор

    До коментар #6 от "Хохо":

    Б.А.С.Т.У.Н.И....ИМА ДОКАЗАТЕЛСТВА И КОНКРЕТНИ ОБВИНЯЕМИ САМО ЧЕ ГЛАВНИЯТ АЛКОХОЛИК НЕ ДАВА ДА СЕ РАЗРЕШИ СЛУЧАЯТ.....

    Коментиран от #22

  • 19 МАХНОБАНДИТА

    59 4 Отговор

    До коментар #16 от "Джамбаза":

    ОРКИТЕ ИМАТ ОПИТ В СВАЛЯНЕ НА ПЪТНИЧЕСКИ САМОЛЕТИ. ПИТАЙТЕ ИЗРАЕЛ ЗА СВАЛЕНИЯ ТУ 154 НАД ЧЕРНО МОРЕ ПЪЛЕН С ЕВРЕЙ ОТ ОКРАИНСКИТЕ РАКЕТЧИЦИ.
  • 20 Ако карам

    63 5 Отговор
    Мерцедес, Опел, VW и направя ПТП германкото превителтво ще бъде, ли отговорно? Ама да захлебим с някоя демагогия някои цент.
  • 21 Професора

    71 6 Отговор
    Бендерите защо не са заттворили въздушното пространство над район в който се водят бойни действия? Цялата вина пада на РВД в Киев и на правителството хунта на Петро Порошенко. Клветниците на чичо Сорос на хранилка.
  • 22 Айде бе

    52 5 Отговор

    До коментар #18 от "Присмехулник":

    Ами къде са тези "доказателства"? Баба ти ли ти ги чете за лека нощ?
  • 23 Сандо

    62 5 Отговор
    Грозев винаги,когато си отвори устата,първото което трябва да изрече е:Парите ни ги дава тоя и тоя.Така на всички ще им стане ясно кой е поръчал и какви да бъдат "разследванията" им.А по тоя случай трябва да признае защо доказателствата на руската страна не ги разглеждат.
  • 24 Свилен

    55 6 Отговор
    не ви ли е гнус да пускате статии на този боклук?!?

    Коментиран от #29

  • 25 яко ни лъжат

    49 4 Отговор
    Я ПО-ДОБРЕ ПИТАЙТЕ ОНЯ ОКРАИНСКИ ПИЛОТ ДЕТО ГРЪМНА САМОЛЕТА И ПОСЛЕ СЕ САМОУБИ. ЗАЩО ЛИ СЕ САМОУБИ????? ЗАБРАВИХ МУ ИМЕТО.
  • 26 грозников

    59 5 Отговор
    Дочевеле пак счупи онова, дето мери тъпотията.
    "Имаме доказателства", "Всички доказателства", ама кои са тия доказателства само той си знае. Като имаш доказателства, доказвай, завеждай дело и прочее.
    На две-ти места се изпозлват думите "доказателста" и после отдолу има още един милон думи, дето намкойси, намкоси, намкъде си, евентуална, много е възможно, вероятно......
    Верно и една гора бой ви е малко, дето се вика!
    Ракетният комплекс БУК е руски и това никой не отрича. Да, Русия е доставяла тоя комплекс на всички страни във Вършавския Договор. И това никой не отрича. Да, с такава ракета е свален самолета. И това не го отрича никой.
    Кажете КОЙ насочи ракетата и натисна спусъка! Инак е просто промивки на мозъци за безмозъчни джендъри!
  • 27 Таласъма

    47 5 Отговор
    Доказателствата са толкова много, че нито едно няма да издържи в съда. При катастрофата САЩ са имали 3 ниско орбитални спътника над Донбас, но не дават фотографии на случката. Защо ли? Защото е имало и руски спътници.
  • 28 Сланина и Зурла

    46 4 Отговор
    Ми да,той и Айнщайн е виновен за бомбандировките над Хирошима и НагЪзаки.Не са виновни кравария.
  • 29 ХИЛЪРИ

    50 5 Отговор

    До коментар #24 от "Свилен":

    ДОЙЧЕ ЗЕЛЕ И ХРИСТО ГРОЗЕВ СА ВОДЕЩИ БОКУЦИ ВЪВ ФАКТИ. ТОВА Е ФАКТ!
  • 30 ШиШиШиШи

    45 2 Отговор
    Христо Грозев от БЕЛИНГКАТ е странен тип на английска служба . ЗАЩО ЛИ ГО БУТАТ ТОЛКОВА НАПРЕД ? Защото е българин ?
  • 31 GnG

    36 3 Отговор
    Докога ще се хвърлят в медиите, на Сульо и Пульо МНЕНИЯТА, като "доказани" ОБВИНЕНИЯ ?!
  • 32 Бай Манчо

    43 1 Отговор
    Такива комплекси има във всички соц. страни , търсят на грешното място . Защо не започнат от там - кой е направлявал самолета и защо му е дал по - ниска височина точно над зоната на военни действия . хохлите имат опит и то голям в свалянето на граждански самолети . Доказателствата са , че ракетата е Бук , всичко останало се опитват да сменят - на Русия е отказан всякакъв достъп до доказателства , разпит на диспечери и т.н. - изкарват от нафталина този случай точно преди срещата на деменцията с Путин - стар номер . Американците са имали спътник над украйна както над всяко място което демократизират и е регистрирал всичко , защо не ги изкарат тези доказателства , а се ослушват ?
  • 33 СРУ ФАШИНГТОН

    40 1 Отговор
    ПЛАНА БЕШЕ ДА СЕ СВАЛИ САМОЛЕТА ,И ДА ПАДНЕ В РУСИЯ АМА ТИЯ ОТ АЗОВ ГО ДУМНАХА ОЩЕ НАД КИЕВ И ТОЙ ПЛАНИРА,ПЛАНИРА И СЕ ИЗЛУПА НА ОКРАИНСКА ТЕРИТОРИЯ.
  • 34 Сандо

    45 4 Отговор
    А относно ракетата:тия разследващи се оказаха толкова смотани,че дадоха на руснаците обломката с производствения номер.И естествено беше намерена из бумагите и установено кога е произведена и от кого,в коя част е изпратена и кога,кога и изтича срока на годност и кога трябва да е свалена от въоръжение,и изобщо цялата информация,която се пази за такива изделия.Цялата тая бумащина беше дадена на всички заинтересовани,вкл. и на "обективния" холандски съд.И какъв е резултата ли?Ами никакъв,демократите,борещи се за върховенството на закона и правото не им обърнаха внимание,явно защото не отговарят на тяхната версия.
  • 35 ТРАФИКАНТЕ

    32 9 Отговор
    ЕХА ФАКТИ ЯКО ПЕЧЕЛЯТ ОТ ТАКАВА ИЗМИСЛЕНА , ФАЛШИВА НОВИНА!!!!! ИМА ЯК ТРАФИК, МНОГО ЯК ТРАФИК. КОЙТО НЕ Е БЕЗПЛАТЕН.
  • 36 Димитров

    21 9 Отговор
    Ако обаче ракетата е притежавана от
    Украйна и е изстрел с лош умисъл,злепоставяне от територия близка,граничеща с
    Донбас?
  • 37 Тредстоун

    11 42 Отговор
    Естествено че руснаците имат пръст в това , няма да се учудя и ако този пръст е бил на спусъка , на градинското джудже му дай война , с това е закърмен , война и водка ,щедро,щедро да си личи изобилието..
  • 38 !!!?

    10 32 Отговор
    Кремъл ще признае свалянето на МН17, както призна и за Катин, но след Путин !!!?

    Коментиран от #96

  • 39 Минувач

    28 4 Отговор
    Тази статия е типичен пример на маниполация! Колко примерно калашници са "предоставени" на поне половината Свят!
  • 40 !!!?

    7 8 Отговор

    До коментар #11 от "Сульо":

    Личи че си Сульо !!!?
  • 41 Брабинеца

    30 4 Отговор
    жалко, че не се е установили, защо украинското РВД е променило маршута на полета и го е насочил самолета към района на бойните действия
  • 42 Сатана

    25 4 Отговор
    Що ще пътнически самолет в зона на война? Някой трябва да го е насочил по този маршрут.На военните радари не пише граждански полет.Това е човешка трагедия и не бива да се спекулира и сочи с пръст който и да е.Виновен е този,който е разрешил полета по този маршрут.
  • 43 Голям Слон

    29 7 Отговор
    Представяте ли си какъв автогол би си вкарала Русия, ако свали такъв самолет или поръча свалянето му? Огромен! Руската дипломатична школа едва ли би си причинила нещо подобно. Припомнете си какво се случи със сваления корейски самолет през 80-те. Естествено, лепнаха вината на руснаците първоначално. След едно по-сериозно разследване се установи, че основната, колкото и да им се иска на някои, винаги си остава на корейските пилоти, после на американските авиодиспечери и накрая на руснаците. Май точно америте са тези, които "не са забелязали" отклонението на корейската машина и просто са я оставили на произвола на съдбата. Все пак самолетите от онази епоха на автопилот са летели по най-късия път, който в случая е бил смъртоносен. С две думи - провокация тогава и сега. А доказателства за причастността на Русия към последния инцидент така и не са намерени. Не знам какво бълнуват разни разследващи платени журналисти.
  • 44 ЪРП

    32 5 Отговор
    ГРОЗдЕВ, гРОЗдЕВ, гРОЗдЕЕЕВ.........ТИ СИ ЕДИН АНТИБЪЛГАРСКИ, ПРОГОВЕДАРСКИ ПРОДААААЖЕН СОПОООООООЛ!!!!!!!
    ЕЙ ,ЗАРАДИ ТАКИВА СОПОООООООООЛИ КАТО ТЕБ, СЕГА ЦЕЛИЯТ ТУРИСТИЧЕСКИ СЕЗОН Е СЪСИПАН В БЪЛГАРИЯ!!!!!!!!
  • 45 SS Lazio

    21 1 Отговор
    Нито една ракета не се изстрелва без разрешение и не знам какво се правят на луди! Виновен е този който е дал нареждането!
  • 46 мунчо

    16 5 Отговор
    ВСИЧКИ РАКЕТИ НА ЗРК"БУК" СА ПРОИЗВЕДЕНИ В РУСИЯ.

    Коментиран от #48

  • 47 грозно мислиш

    28 5 Отговор
    ЕХ ГРОЗЕН, ГРОЗЕВ КАТО ТИ ДАВАТ ГУЩЕРИ ДА ПРАВИШ СВОБОДНИ СЪЧИНЕНИЯ НЕКА ТИ НАБИЯТ И МАЛКО МОЗЪК /вместо месо/, ЩОТО ВСИЧКИ / които произвеждат/ ДОСТАВЯТ ОРЪЖИЯ , ВАЖНО Е КОЙ и за какво ГИ ИЗПОЛЗВА....!!!!
  • 48 БГ МАФИЯ В МС

    14 0 Отговор

    До коментар #46 от "мунчо":

    ТИ СИ МУНЧО БЕЗДЪНСКИ. В СССР И ОКРАИНА Е ИМАЛА ДОСТА ЗАВОДИ ЗА ПРОИЗВОДСТВО НА РАКЕТИ, ЧАСТИ ЗА РАКЕТИ. ИЗВИНЯВАМ СЕ!
  • 49 ФАКТИ МОЛЯ

    17 3 Отговор
    Капитан Владислав Волошин нарече твърденията на Москва лъжа. Холандското разследване заключи, че самолетът „Боинг 777“ на "Полет МН17" на малайзийските авиолинии с 298 души на борда е свален с руски зенитно-ракетен комплекс „Бук“, предаде Би Би Си, цитирани от БНР.Никой не оцеля при падането на машината на 17 юли 2014 г. в район на бойни действия между силите на Киев и проруските сепаратисти.Според съобщения в украинските медии Волошин се застрелял в дома си в град Николаев (Миколаив) край Черно море.Украйна го смяташе за герой. Той имал 33 бойни мисии с щурмовака Су-25 срещу сепаратистите в Източна Украйна. Волошин (29 г.) в последните няколко месеца ръководел летището на Николаев.Членове на семейството му заявили пред украински медии, че се чувствал депресиран. Те били в апартамента му, когато то се застрелял в неделя. Веднага била извикана линейка, но той починал в болница.Една от руските версии твърдеше, че Волошин е свалил боинга над Донбас. Тя цитираше показания на бившият механик от украинските ВВС Евгений Агапов. Той работел на летището, откъдето пилотът излетят и кацнал в деня на свалянето на малайзийския боинг. Волошин казал на колеги, че стрелял по самолет, който се озовал не на точното място и в правилното време. ИМА САТЕЛИТНИ СНИМКИ,БОИНГА Е СВАЛЕН НА 9000 М ОТ ДИСПЕЧЕРИТЕ ЗА ДА ГО СТИГНЕ СУ24

    Коментиран от #61

  • 50 имам баялда

    8 23 Отговор
    Русия винаги е била и ще бъде най големия агресор в света!
  • 51 Патето Яки

    13 5 Отговор
    Дойче зеле що не пишете къде праща бомбите нашият уж отровен Гебрю.
  • 52 ДаЗдраПерМа

    9 4 Отговор
    Добре че руснаците имат закон за клеветата и могат да търсят и наказват
  • 53 ДаЗдраПерМа

    12 1 Отговор
    Защо кухненските шкафове които съхраняват и подгряват кутиите с храна първи падат на земята и се намират на 3,8 км перпендикулярно от курса на самолета на север докато другите парчета от самолета падат строго по курса. Каква сила ги е изстреляла толкова далеко.
    Защо тръбите за подаване на въздух в салона са с големи разрушения и силно обгорели отвътре при условие че не е имало пожар.
    Защо не е имало пожар, телата на пътниците нямат следи от обгаряне, къде е горивото на самолета, почвените проби не показват наличие на гориво, резервоарите имат малки повреди а до края на маршрута им трябват тонове керосин.
    Защо двете черни кутии които са в опашката на самолета не дават информация след аварията, въпреки че имат автономно захранване и получават информация от десетки датчици в различни места на самолета (дори без минимални повреди) а кабелите от тях са дублирани и имат специална термо-ширмовка (разбирай бронирани)
    Защо е разтопено таблото за управление (дебели медни кабели са текли като вода, температурата е била над 1083градуса) а вътрешната облицовка на кабината зад таблото е само леко опушена.
    Защо е имало паника между членовете на екипажа минути преди аварията и всички са били около кабината.
    Защо втория пилот е бил с две различни обувки (на единия крак домашна пантофка а на другия служебен чепик) защо е почнал да се преобува.
    Защо седалките на пилотите са изтръгнати с "месо" по линия обратна на атаката.
    Защо го няма диктофона с гласовите записи от
  • 54 АМАН ВЕЧЕ

    15 2 Отговор
    Първо какво беше това нещо Христо Грозев и какво представлява.Прилича ми на първокачествена тоалетна хартия.Второ какво значи кой е доставил оръжието.Между доставка,собственост и употреба разликата е от земята до небето.Но тоалетните хартии няма как да го разберат.По тая логика и България е терористична държава,след като продаде маса оръжие на терористите от ИДИЛ.
  • 55 Този тип ПРО

    13 2 Отговор
    Система- БУК, е много добра.Но за времето си.Руснаците отдавна са е снели от въоръжените си сили.Нито е произвеждат,нито е схраняват.Останали са в няколко бивши соц .държави" гиганти" в военно техническо отношение.Укрите,Ние и Белорус.Но в Русия имат специален архив,в който е отбелязано със официален двустранен протокол на ниво МО,къде ,колко по брой, година на производство,сериен номер остават в страната- приемник.Точно този заводски сериен номер,е част от ПРО системата оставена на хохлите след отделянето от СССР...Там са същите на,д,,у,пи задник като нашите.Русия им остави две ескадрили ,стратегически бомбардировачи- ТУ-160" Бял лебед" с променлива геометрия на крилото.Нямащи и към момента аналог по сигурност,височина и далечина на полет.Укрите по заповед на говедаря със гилотина,ги нарязаха на скраб.До последната бройка.Само с тези две ескадрили, сега можеха да бъдат стратегически фактор в цяла Европа.Ние също си нарязахме СС-23,до бройка.Ние режем,а говедаря взе проби от горивото.Защото то ги интересуваше страшно много.Хем ни обезглавиха,та ако се случи нещо,да не ги обърнем в друга посока,и получиха директно достъп до формула за производство.Най засекретената част от всяка ПРО система.

    Коментиран от #78, #82

  • 56 барчо

    13 2 Отговор
    Прав е № 1 и то напълно. Руснаците предоставиха документацията по зачисляването на точно тази злополучна ракета в кое точно зенитно поделение на Украйна е била зачислена на въоръжение. Там е посочена точната дата, година, ден и № на поделение. Инфото беше публикувано в редица вестници, обявено и в предавания, както и на официалната страница на сайта на отбраната. Който иска да знае, ще прочете, който не иска, ще говори простотии. В края на краищата истината ще лъсне на делото, което се бави точно поради тази причина. Някой ще изяде горчивия хап. Въпроса е сега такива като Грозев да разпространяват фейка за това как руснаците са виновни колкото се може по-дълго. След това истината няма да се тиражира. Също като решението на съда в Хага за вината на руснаците във войната на Грузия със Северна Осетия или като оправдаването на Слободан Милошевич. И до сега 98% от хората мислят, че той си е осъден окончателно и не е оправдаван никога, а истината е друга, но какво от това!!!
  • 57 Чичо

    6 0 Отговор
    Вие я дразнете, тя и други ще почне да предоставя циркон ц 400 и тн
  • 58 ДжафДжаф

    15 2 Отговор
    Този Грозев е доказал се олигофрен, който за малко парици е готов и майчиното си мляко да повърне. Абсолютна смрад. Какви доказателства и какви 5лв. Русия отказала да сътрудничи, а пък основният заподозрян Украйна, участва директно в следствената група. Страната, която в най-голяма степен е заинтересована от разкриване на истината- Малайзия, още преди няколко години обяви разследването за некоректно и политически мотивирано. САЩ на другият ден след атентата обявиха, че разполагат с доказателство за руската вина, но и до ден днеше въпросните доказателства не са представени. Един куп свидетелски показания на украинци при това, не се вземат под внимание. Украинци замесени в атентата просто изчезват. На скоро в Египет беше убит шефа на украинското разузнаване по онова време. Защо ли? Свидетелски показания и радарни снимки доказващи, че в района на атентата е действал боен самолет- СУ 25, също не се вземат под внимание. Сред останките от атентата беше открит фрагмет от ракетата, с производственият номер, като чрез проследяване на съветските архиви дори беше установено в кои украински военни части е била базирана и пребазирана въпросната ракета. Алмаз Антей проведе скъпо струващо моделно обследване, което също не беше взето под внимание. Вместо това отидоха да правят моделни обследвания във Финландия. Въобще.....
  • 59 haha

    2 15 Отговор
    Неграмотните поклонници на ботушарките налазиха форума. Никой не казва, че диктаторът на съветския съюз я е изстрелял... Дишайте, амбразурчици.
  • 60 Съдията Дред

    14 1 Отговор
    Намерило си момчето прехрана. Версията за намеса на Раша има един съществен недостатък - липса на мотив. Освен ако не приемем вярно твърдението, че Раша е империя на злото, а Путин се чуди кого да затрие. Хайли лайкли, това ще да е. Ленчето с кремчето ще хареса това.
  • 61 !!!?

    3 9 Отговор

    До коментар #49 от "ФАКТИ МОЛЯ":

    Ами K7753ремъл го е самоубил, за да подържа собствената си фалшива версия и да набеди украинците за това. Байдън не случайно нарече Путин Killer !!!?
  • 62 ттт

    10 1 Отговор
    Първо: На заглавие точка (.) не се поставя!


    Второ: Всички доказателства до нула (0) ли се свеждат? Защото досега не е представено нито едно!

    Трето: Няма никакво значение, кой е предоставил ракетата, а кой я е използвал. Русия е предоставяла ракети и на Украйна.

    Четвърто: Ако имахте и най-дребното доказателство, че Русия има нещо общо със свалянето на самолета, то щеше да бъде раздуто до небесата. Я си спомнете, колко бързо "разрешиха" случая със самолета на Германуингс, който се случи близо година по-късно! Чак установиха, че командирът се опитвал с брадва да разбие вратата, за да влезе в пилотската кабина, но не му е стигнало времето. В интерес на истината, брадва в ербъс 320 има, но тя е в пилотската кабина и е абсурд, командирът да отиде с нея до тоалетната.
  • 63 Donald ваксина

    6 2 Отговор
    XA XA ( Такова мнение изрази пред Дойче Веле българският журналист Христо Грозев ) Mоето мнение е че, илюминатите са виновни, МН17 - M-13 /H -8 ( 13+8= 21-8= 4 //// 3 са страните на триъгълник и едно око
    "Слочаенос? Не мисла!"
    Боинг-777 има 3 7мици значи е илюминатски..! Mога да измисля и по-голяма простотия но ще ми изтрият коментара защото е много нецензурен.
  • 64 Руски патриот

    4 16 Отговор
    Много зомбирани, руски слуги в тоя сайт ... За шепа копейки пишат щуротии против българи и България . Жалки предатели !
  • 65 независим

    2 14 Отговор
    Руска гнусота !!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • 66 барчо

    13 2 Отговор
    Факт!!! Един мастит бизнесмен уби 4 годишно дете, плюс баба му и дядо му с лек автомобил Мерцедес 600 СЕЛ със скорост над 165 км/ч малко преди Горни Дъбник преди доста години. Сигурно Мерцедес са виновни в този случай??? Само не ставай смешен с тези си твърдения, че е виновно оръжието, а не този, който го ползва. Факт!!! Тази ракета е на въоръжение на украинските зенитни части още от 29.12.1986 г в зенитна бригада 223 или 20/152 на украинската армия, дислоцирана в Тернополска област.. Отговорността за съхранението или използването е единствено на украинската държава и с това приключват всички филисофии за кръчмарските маси.

    Коментиран от #68

  • 67 ген Столти

    5 1 Отговор
    Ибрикчията Грозеф от слугинажа на МИ6 е компетентен по всичко, абе универсален прислужник.Освен това е и прочут флейтист на повикване.

    Коментиран от #70

  • 68 Чукча писател

    2 6 Отговор

    До коментар #66 от "барчо":

    Ахааа ... Разбирам - лично Шойгу ти го докладва и ти ни го споделяш .... :)))))))))))))))))))))))))))

    Коментиран от #71

  • 69 барчо

    11 2 Отговор
    Тук един коментар отбеляза, че Русия няма интерес от свалянето на каквото и да е летателно средство над Донбас, Логанск или самата Украйна. И нека помислим какво ще спечели Русия при свалянето на подобен чужд самолет, който дори не е военен??? Айде да включим малко остатъка от сивите клетки на работа!!! Какво ще спечели и какво ще загуби. Еуементарна аритметика!!! Или ако това е трудно, то кой ще спечели, което си е даже още по-интересно. Кой спечели от мнимото отравяне на Скрипи, на Нахалнико и подобни измисици!!
  • 70 Друг прочит

    3 13 Отговор

    До коментар #67 от "ген Столти":

    Всеки, който не лази достатъчно ниско пред кремълската хунта, оставяйки слузеста диря след себеси, иам друг бог и цар освен Путин , то той е продажник ...
  • 71 барчо

    8 3 Отговор

    До коментар #68 от "Чукча писател":

    Не, друже. Четеш в сайта на МО на РФ, който е на свободен достъп. Там има и предавателните протоколи с товарителниците и снимки на намерените части от ракетата с номерата. Всичко това ще се представи със сигурност на съдебния процес, освен ако вече не е предоставено, включително и данните от сателитите за полета на самолета и точно откъде е долетяла и самата ракета. Съдът е този, който ще си каже тежката дума. Ние само си чешем езиците.

    Коментиран от #91

  • 72 Ники

    1 1 Отговор
    Може би имате предвид Украйна?
  • 73 DW. Никой не ви вярва за нищо!!!

    9 3 Отговор
    DW и Христо Грозев в един отбор сте, на Маниполатори те!! Произведена ракета в Русия е едно, предоставена от Русия е съвсем различно!!! Маниполирате, Вижда се, поръчкова статия, нищо друго,!!
  • 74 Anon

    4 7 Отговор
    Русофилските сълзи заваляха.
    Пак някой лъже и ги набеждава “горките”
  • 75 dsсса

    5 2 Отговор
    А защо мисирката христо грозев е определена като "журналист" и защо в мъжки род? Въпросната мисирка е твърде вероятно да предпочита да я възприемат като жена.
  • 76 солинген

    6 1 Отговор
    Гадна долна пропаганда на англосаксите от дойче зеле.

    Десетки държави са закупили система " Бук" и е на въоръжение у тях, една от тия държави е Украйна.

    И всички ракети за тази система са руски.

    Ако се порожеш с нож " Солинген", трябва да обвиниш за това канцлера на германия и немците, според дойче зеле и гастарбайтера грозев, бачкащ на ишлеме гешефт за дойче зеле.
  • 77 лара

    2 0 Отговор
    ех, вересийка си ти грозногрозеф, ачик антонотодоринченце

    не обиждам , "славославямммъм"
  • 78 nklk

    5 1 Отговор

    До коментар #55 от "Този тип ПРО":

    Всичките Ту-160 с екипажите си, който не са били украйнци, прелетяха в Русия. Отказаха да служат на Украйна и си тръгнаха със самолетите и знамето на полка. Дори наземния персонал не е останал. След разпадането на СССР и други са постъпвали по този начин.
  • 79 българин

    6 1 Отговор
    На времето целия свят уличаваше България и С Антонов за атентата срещу папата. Истината я знаете! Което не пречи още да сме "кални"!
    Да не забравяме и мед.сестрите в Либия!
  • 80 2226

    2 2 Отговор
    всеки комунист разпънат на петолъчка
  • 81 е как

    3 4 Отговор

    До коментар #1 от "Бесен Язовец":

    Оспорване на факти и доказателства. кой беше ти член на управителния съвет на предателите който потъпкват Българското знаме с цел да козирува на Руски почетни господа ли Предатели ги наричам хора като теб.
  • 82 Бай Шиле

    2 1 Отговор

    До коментар #55 от "Този тип ПРО":

    Пич,ти как разбра,че нашите СС 23 са нарязани? Защо не ги нарязаха до силозите,а бяха натоварени на военни трейлери и закарани към Варна?Във Варна няма специализирана площадка за утилизиране.Има пристанище.По случайност по това време имало малък пожар в пристанището и товарните коносаменти са изгорели.В коя ли кравеферма са разучавани?
  • 83 ДаЗдраПерМа

    5 1 Отговор
    имаше филмче как някой снима от храстите минаващия БУК без една ракета, мястото и ракурса на снимката го намериха но ако снимат в деня на катастрофата растенията (храстите) в кадър са вече прецъфтяли а в "доказателството" са в среден стадий на вегетация 5-6 седмици по рано. Така и на следващата година и на по следващата проверено с две думи който е снимал фейка е знаел какво прави и е престъпник.
  • 84 гост

    8 1 Отговор
    Грозев, като соросоидно американски боклук, ако се отдаде случай да се разминем, след малко ще паднеш и ще забелиш очи.
  • 85 Бай Шиле

    8 1 Отговор
    Мислех,че Грозев е експерт по Новичок,а то бил авиоексперт.Утре ще е по взривовете в Чехия преди седем години.После следва Катинската гора и зверствата на Червената армия в Берлин.Лошо Седларов,лошо.
  • 86 ГруЮ

    6 1 Отговор
    Разследващият “журналист” Грозев, удобно премълчава факта, че тези ракетни системи са разработени още в някогашния СССР, има-няма преди 40-50 години.Когато Украйна е била част от съюза. И да е имало доставки на резервни ракети, това в било преди 2014 г. Т.е. тази “новина” е само едно внушение.
  • 87 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 88 А бе Грозев

    6 1 Отговор
    грозен и некадърен,правиш ли разлика с пилешкия мозък/ако въобще имаш поне такъв/,че това кой е произвел няма значение,а е важно в случая кой е натиснал копчето. Явно пееш на пучия косъм на краварската сган,а не приемаш фактите от сателитните спътници,че е изстреляна от място което е в Украйна,а не в Русия. Аман от американско подмазване.
  • 89 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 90 Правилно

    5 0 Отговор
    смятат в Кремъл.То какво ли не скълъпват,то не бяха взривове в Чехия,то не бе тровене с VX газове/най-смъртоносни/,а никой не патладяса,всичките живи и здрави,то не бяха ракети ,то очаквам да ги обвинат нещо което е от времето след ВОСР и там да ги обвинят или нещо от времето на княз Ростислав или Петър Първи,до там им стигна наглостта и нахалството с цел да се задържат единствени на върха. Сещате се за кого пиша.
  • 91 Колкото и да

    4 1 Отговор

    До коментар #71 от "барчо":

    обясняваш,тези които не искат да приемат това като безспорен факт и искат да плюят по Русия,ще продължат да го правят въпреки всичко,защото така искат просто.За това не се хаби,както казва мой приятел. Аз те подкрепям напълно,дано това е някакво успокоение,за мен да защото така осъзнавам,че не съм единствен.
  • 92 барчо

    2 0 Отговор
    Когато спре да се обяснява от едната страна, значи другата е спечелила поле за изява. Тук предполагам четат и случайни хора. Когато евентуално четат коментарите и видят само тези, които са обвинителни, ще са убедени че това е вярното, щом никой не е написал нещо друго. Русия несъмнено има грехове и съм писал за тях. За съжаление вече политика няма, а някакво безумство. Нарушават се международни спогодби, които не са от вчера и то многократно и все по-нагло и по-нагло. Това няма да доведе до нищо хубаво. В момента живеем в отвратителен социален свят.
  • 93 Чичо Митко

    3 1 Отговор
    Следните постове и никове принадлежат на един и същ неук, малограмотен и невеж трол, който и в петте си поста прави една и съща правописна грешка - пише ОКРАЙНА вместо УКРАЙНА.... :-)

    Пост № 9 - яко ни лъжат
    Пост № 19 - МАХНОБАНДИТА
    Пост № 25 - яко ни лъжат
    Пост № 33 - СРУ ФАШИНГТОН
    Пост № 48 - БГ МАФИЯ В МС

    Предполагам, че почти сигурно е писал и със следните никове :
    ПИЛОТ ВИДЯЛ, МАХНО, ХИЛЪРИ, ТРАФИКАНТЕ, ЪРП, ФАКТИ МОЛЯ

    Значи, представете си какво яко тролене пада... :-)
  • 94 АнатемаКраваре

    2 0 Отговор
    Всички доказателства сочат и това,че Русия е "доставила" на
    МИ-6 "Новичок"-а,за да отровят ингилизите пияницата-предател Скрипал.
  • 95 Просто гражданин

    3 0 Отговор
    Христо Грозев е агент на ЦРУ, а белинкат е финансирана пак от тях, друго трябва ли да говорим. За съжаление много евтино и лесно се продават нашите българи,много жалло наистина, за пари и пптупване по рамото и бащите си ще продадат.
  • 96 ончо

    0 0 Отговор

    До коментар #38 от "!!!?":

    Мноо си тъп ,бе Сашеее! ма мноо си тъп!!!
  • 97 Олга

    1 0 Отговор
    Нечистоплътен и платен за мокри журналистки поръчки Грозев успя да се навре и в темата с Боинг. Бил намерил доказателствата. Сред помии, в които винаги копае и намира материал за журналистката си дейност и, които нямат нищо общо с честна журналистика.
  • 98 WJB

    0 0 Отговор
    Ракетата е украинска модификация на "Бук" с осколочно-фугасна бойна глава (руските са само с фугасна бойна глава). По останките на фюзелажът и крилото ясно се виждаха следи от стрелба на откос, руските "експерти" погрешно твърдят, че това са следи от стрелба на "СУ-25" с "ГШ-30-2", тъй като не са виждали подобни поражения от руска ракета "Бук". Седмица преди да свалят MH17 укранците разположиха няколко батареи с "Бук", а 4 дни преди да го свалят сепаратистите плениха изоставена самоходна ракетна установка "Бук" и Игор Стрелков се похвали, че освен "Стрела", "Игла" и "Тор"
    вече имат и трофеен "Бук" и могат да се защитават пълноценно от въздушни атаки.
  • 99 Тарильома

    1 0 Отговор
    Доказателствата са много.
    И всички са фалшиви.
  • 100 антон

    1 0 Отговор
    И тоя нещастен ганьовец барбар петко на гол тумбак с чифте пищови ! И после защо ни мразят почти всички около нас