Отидете към основна версия

2 050 9

Борис Джонсън се срещна с Джо Байдън

  • джо байдън-
  • великобритания-
  • сащ-
  • посещение-
  • борис джонсън

Президентът на САЩ и британският премиер ще имат двустранни разговори

Снимка: БГНЕС/ EPA

Британският премиер Борис Джонсън посрещна днес президента на САЩ Джо Байдън в английския морски курорт Карбис бей преди срещата на върха на Г-7, предаде Ройтерс.

"Това е страхотно, не искам да се връщам у дома", каза Байдън, възхитен от гледката, докато се разхождаше заедно с жена си Джил, Джонсън и неговата съпруга Кари, съобщи БТА. Президентът на САЩ и британският премиер ще имат двустранни разговори преди започващата утре срещата на върха на седемте най-развити икономики в света.

Президентът Джо Байдън започна снощи първата международна обиколка за мандата си, като заяви: "Съединените щати се върнаха!" (the United States are Back) пред около 1000 американски военни и техните семейства в британската военновъздушна база Милдънхол, предаде AP.

Байдън формулира мисията си, като заяви: "Ще дадем ясно да се разбере, че Съединените щати се върнаха и че демокрациите са единни, за да се справят заедно с най-тежките предизвикателства и проблемите, които са най-важни за нашето бъдеще, че са решени да бъдат лидери със сила, като защитават нашите ценности и служат на нашите народи". Големите предизвикателства, очакващи Байдън в чужбина, бяха ясни - и президентът, и публиката му носеха маски: напомняне, че пандемията все още бушува в голяма част от света, макар че заплахата отстъпва в самите Съединени щати.

Поставете оценка:
Оценка 1 от 4 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: