Отидете към основна версия

5 512 32

България спира Западните Балкани. Това е просто приказка

  • сърбия-
  • александър вучич-
  • балкани

Това обяви Александър Вучич

Снимка: БГНЕС/EPA

Мисля, че в ЕС има насищане от разширяването на групата. Това обяви държавният глава на Сърбия Александър Вучич, цитиран от Политика.

Държавният глава обяви, че твърденията, че България и Хърватия спират европейското присъединяване на Западните Балкани, са приказки за деца. Вучич обясни, че няма желание за европейско разширяване в групата.

Той обяви, че неговата държава е постигнала напредък във върховенството на закона. Освен това се държи конструктивно в преговорите с Косово.

Въпреки това все още не е получила нищо от това. Вучич признава, че не бяга от отговорност и че много неща е трябвало да бъдат направени по-бързо, но въпреки това има явни резултати.

Държавният глава обяви, че Сърбия настига икономически някои представители на ЕС и че постига бърз напредък. Той признава, че страната трябва да направи още промени в правната сфера.

Посочи и че Северна Македония е изпълнила очакваното от нея, но все още не е започнала преговори. Вучич припомни, че решенията зависят от ЕС.

Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 30 гласа.

Свързани новини

  • Нови преговори между Сърбия и Косово

    Нов кръг от преговори ще се проведе между Сърбия и Косово, съобщи Пинк. Сръбският държавен глава Александър Вучич ще се срещне с косовския премиер ...
    14.07.2021
    1 226
    3
  • Мит е, че Косово е само наше

    Сръбският държавен глава Александър Вучич коментира темата с Косово, съобщи Бета. Държавният глава обяви, че е мит, че Косово е само сръбско. Същот ...
    30.06.2021
    2 157
    17
  • Александър Вучич е нечувано популярен

    Сръбският държавен глава Александър Вучич е най-популярният държавник в историята на страната, съобщи Srbija Danas. Това показва ново проучване, об ...
    28.06.2021
    1 862
    6
  • Скоро Сърбия ще изпревари България по заплати

    Скоро Сърбия ще надмине България по заплати. Това обяви сръбският държавен глава Александър Вучич, цитиран от Пинк. Той обяви, че неговата страна п ...
    05.06.2021
    4 997
    59
Новини по държави: