Отидете към основна версия

2 021 0

ФБР подхвана кетчуп сделката на Уорън Бъфет - Видео

  • хайнц-
  • уорън бъфет
Снимка: БГНЕС

Федералното бюро за разследване (ФБР) е започнало разследване относно евентуална търговия с вътрешна информация при покупката на производителя на кетчуп и подправки „Хайнц“ (Heinz) от известния милиардер Уорън Бъфет, предаде Би Би Си.

Миналия четвъртък „Хайнц“ беше купен за $23 млрд. от инвестиционния фонд на милиардера Berkshire Hathaway и 3G Capital.

ФБР е наясно с търговски аномалии дни преди обявяването на сделката на Хайнц, заяви говорителят. ФБР се консултира с Комисията за ценни книжа, за да се определи дали е извършено престъплението.

Американският финансов регулатор - Комисията по ценните книжа и фондовите борси (SEC), вече разследват неназовани брокери за търговия с вътрешна информация.

Още в края на миналата седмица изтече информация, че сметка, базирана в Швейцария, е била замразена по искане на властите след представени данни, че тя може да е използвана при сделката с „Хайнц“.

Според неофициална информация брокери са успели да направят около $1,7 млн. от вътрешната информация за предстояща сделка, заяви ръководителят на отдела на Комисията за разследване на пазарните злоупотреби Даниел Хоук.

След официалното обявяване на покупката на „Хайнц“ от Бъфер, акциите на компанията скочиха с 20%.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Уорън Бъфет победил рака

      Един от най-богатите хора в света Уорън Бъфет завърши курс химиотерапия заради рак на простатата, предаде АП. Това е важен ден за ме ...
    16.09.2012
    2 019
    1
  • Уорън Бъфет инвестира напук в печатните медии

    Игнорирайки предсказанията за края на стария тип вестници, американският милиардер Уорън Бъфет залага на традиционния печат като инжектира милиони ...
    10.06.2012
    1 253
    0
  • Бъфет с рак на простатата

    Известният американски милиардер Уорън Бъфет е болен от рак на простатата. Диагнозата му е поставена при рутинен медицински преглед. От официал ...
    18.04.2012
    1 005
    1