Last news in Fakti

20 Февруари, 2013 15:22 2 006 0

ФБР подхвана кетчуп сделката на Уорън Бъфет - Видео

  • хайнц-
  • уорън бъфет
ФБР подхвана кетчуп сделката на Уорън Бъфет - Видео - 1
Снимка: БГНЕС

Федералното бюро за разследване (ФБР) е започнало разследване относно евентуална търговия с вътрешна информация при покупката на производителя на кетчуп и подправки „Хайнц“ (Heinz) от известния милиардер Уорън Бъфет, предаде Би Би Си.

Миналия четвъртък „Хайнц“ беше купен за $23 млрд. от инвестиционния фонд на милиардера Berkshire Hathaway и 3G Capital.

ФБР е наясно с търговски аномалии дни преди обявяването на сделката на Хайнц, заяви говорителят. ФБР се консултира с Комисията за ценни книжа, за да се определи дали е извършено престъплението.

Американският финансов регулатор - Комисията по ценните книжа и фондовите борси (SEC), вече разследват неназовани брокери за търговия с вътрешна информация.

Още в края на миналата седмица изтече информация, че сметка, базирана в Швейцария, е била замразена по искане на властите след представени данни, че тя може да е използвана при сделката с „Хайнц“.

Според неофициална информация брокери са успели да направят около $1,7 млн. от вътрешната информация за предстояща сделка, заяви ръководителят на отдела на Комисията за разследване на пазарните злоупотреби Даниел Хоук.

След официалното обявяване на покупката на „Хайнц“ от Бъфер, акциите на компанията скочиха с 20%.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА