Отидете към основна версия

9 635 83

Украйна заплаши Русия: Ще падат камъни от небето!

  • украйна-
  • русия-
  • крим-
  • донбас

На 18 март 2014 г. руският президент Владимир Путин подписа договор за приемането на Република Крим и Севастопол в Руската федерация

Снимка: БГНЕС/ЕРА

Украинският външен министър Дмитро Кулеба обяви, че Киев ще изчака момента да "върне" Крим и заплаши Русия с "камъни от небето". Той каза това в интервю за YouTube канала "Кисельные берега", съобщава ТАСС.

"Украйна ще изчака подходящия момент за възвръщането на Крим, както някога Франция чакаше възвръщането на Елзас и Лотарингия, които бяха под контрола на германците", подчерта Кулеба.

Според него "това е само въпрос на време". "Както писаха по време на анексията, основното е да се върне в Русия и дори да има камъни от небето, - моля, ще има и камъни от небето, ще има много неща. Ще дочакаме нашето време", изтъкна украинският първи дипломат.

След Майдана в Украйна и свалянето от власт на проруския президент Владимир Янукович през февруари 2014 г., под дулата на неидентифицирани "зелени човечета" беше проведен референдум в Крим и Севастопол за обединение с Русия. След години руските власти признаха, че "зелените човечета" са били военнослужещи от руската армия.

На 18 март 2014 г. руският президент Владимир Путин подписа договор за приемането на Република Крим и Севастопол в Руската федерация. Киев и международната общност отказаха да признаят Крим като част от Русия.

Поставете оценка:
Оценка 2.1 от 69 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: