Отидете към основна версия

2 905 33

Повече от 50 държави искат руската EpiVacCoronа

  • ваксина-
  • коронавирус-
  • пандемия

Препаратът е втората ваксина срещу коронавирус, регистрирана в Русия, след "Спутник V"

Снимка: БГНЕС/ЕРА

Повече от 50 държави са подали искания за доставка или лиценз за производство на руската ваксина срещу коронавирус EpivacCoronа. Вече е подписан договор с Венецуела и Бразилия. Това съобщи Ринат Максютов, генерален директор на центъра "Вектор", разработил препарата. Той направи изявлението в интервю за вестник "Известия", публикувано в сряда.

Припомняме, че миналата седмица експерти в Русия обявиха, че не са регистрирали нито един смъртен случай, свързан с ваксинацията срещу коронавирус с EpiVacCoronа. Повече от 1 милион души в Русия вече са ваксинирани срещу коронавирус с нея.

Препаратът е втората ваксина срещу коронавирус, регистрирана в Русия, след "Спутник V". Регистрацията се състоя на 14 октомври 2020 г.

Русия беше първата в света, която регистрира ваксина срещу коронавируса на 11 август 2020 г., а именно "Спутник V". Според руснаците ефикасността на ваксината била 91,6%.

На 4 март ЕМА обяви началото на процедура за проверка на "Спутник V". По -рано се очакваше ЕМА да завърши прегледа на руската ваксина и да вземе решение относно възможността за нейното използване през май или юни.

Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 20 гласа.

Свързани новини