17 Август, 2021 14:42 1 501 7

Румънското правителство ще стимулира ваксинацията с ваучери за храна и лотарии

  • румъния-
  • коронавирус-
  • ваксина

Ваучери на стойност около 100 леи ще се дават за завършена ваксинация - втора доза на "Пфайзер" или друга двуфазна ваксина или една доза на "Джонсън и Джонсън"

Румънското правителство ще стимулира ваксинацията с ваучери за храна и лотарии - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Управляващата коалиция в Румъния се договори за отпускането на ваучери за храна на лицата, които ще се ваксинират срещу КОВИД-19, а също така се търсят технически възможности за организирането на лотарии, в които да участват вече ваксиниралите се, съобщи здравният министър Йоана Михаила, цитирана от телевизия Диджи24.

Според министъра ваучерите ще имат номинална стойност от 100 леи (20,34 евро) и представляват мярка за стимулация на ваксинацията срещу КОВИД-19, предаде БТА.

"Що се отнася до мерките за стимулиране, споразумяхме се за една мярка, която беше предложена, а именно ваучери за храна за тези, които ще се ваксинират отсега нататък, и предстои да видим техническите възможности за организирането на лотарии за ваксинираните лица", посочи министърът.

Тя отбеляза, че ваучери за храна на стойност около 100 леи ще се дават за завършена ваксинация - втора доза на Пфайзер или друга двуфазна ваксина или една доза на Джонсън и Джонсън.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Супер

    8 1 Отговор
    Ще си купят мамалига
  • 2 ГОСТ

    21 0 Отговор
    ДАЛИ ЩЕ ИМА ЖЕЛАЕЩИ ДА СИ РИСКУВАТ ЖИВОТА ЗА 20 ЕВРО?
  • 3 блуждаещ ум

    18 0 Отговор
    За "печелившите"..погребението на държавни разноски.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 хмм

    10 0 Отговор
    Ще дадат 100 леи еднократно. А после ще откраднат милиони от пенсионните фондове щото хората няма да доживеят до пенсия.
  • 6 ivan

    2 0 Отговор
    Майко мила,то се вижда,4е ваксините не хва6тат и трябва трета доза,те докато им слозат дозите 6те минат 2 месеца,колкото време 6те трае и Ковид-вълната
  • 7 ИМПЕРИАЛИСТ

    4 0 Отговор
    ..... и у нас, трябва да има стимули за ваксиниращите се...Например, право на гробно място в Централните софийски гробища. На "печелившите" честито!