Отидете към основна версия

2 057 22

ЕС е готов да наложи нови санкции на Беларус

  • беларус-
  • санкции-
  • александър лукашенко

Брюксел обвинява Минск, че използва мигрантите като средство за оказване на натиск над блока във връзка с досега наложените на Беларус санкции след оспорваните президентски избори миналата година

Снимка: БГНЕС/ЕРА

ЕС е готов да наложи нови санкции на Беларус, ако ситуацията в тази страна продължи да се влошава, заяви говорител на Европейската комисия пред полската новинарска агенция ПАП, предаде Ройтерс.

Полша и Литва, които са страни членки на ЕС, съобщават, че от тази година има рязко увеличаване на броя на мигрантите от страни като Афганистан и Ирак, които се опитват да влязат на тяхна територия от Беларус, предаде БТА.

ЕС обвинява Минск, че използва мигрантите като средство за оказване на натиск над блока във връзка с досега наложените на Беларус санкции след оспорваните беларуски президентски избори миналата година. Минск отхвърля тези обвинения. Литва иска ЕС да одобри по-строги правила относно миграцията.

"Там, където е необходимо, ЕС ще продължи да подкрепя страните членки, засегнати от действията на режима на Лукашенко", заяви днес Петер Стано, говорителят на ЕК.

Поставете оценка:
Оценка 2 от 4 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: