Отидете към основна версия

2 171 12

Спешно! САЩ ускоряват евакуацията от летището в Кабул

  • афганистан-
  • кабул-
  • летище-
  • талибани

От външно министерство съобщиха, че 14 български граждани до момента са изведени от столицата, а други четирима са на сигурно място и ще бъдат евакуирани в следващите часове

Снимка: БГНЕС/ЕРА

Съединените щати обявиха, че ускоряват евакуационните си планове от летището в афганистанската столица Кабул на фона на критики, че евакуацията се осъществява твърде бавно, предаде ББС. Очаква се по-късно днес президентът Джо Байдън да говори по темата, обяви Белият дом.

По-рано тази седмица Байдън коментира пред ABC News, че американските военни може да останат и след планираната първоначална дата за изтегляне 31 август за да помогнат за евакуацията на американци.

Германски гражданин е бил ранен докато се е придвижвал към летището в Кабул, съобщи говорител на правителството в Берлин, цитиран от Ройтерс. Мъжът е получил медицинска помощ и скоро ще бъде изведен от страната.

От външно министерство съобщиха, че 14 български граждани до момента са изведени от Кабул, а други четирима са на сигурно място и ще бъдат евакуирани в следващите часове.

Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 9 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: