Отидете към основна версия

2 159 19

Белият дом отговори на призивите за оставка на Байдън: Това е нелепо!

  • сащ-
  • джо байдън-
  • републиканска партия

Говорителят на Пентагона генерал Кенет Макензи по-рано съобщи, че 12 американски войници са загинали при нападението край летище Кабул, 15 са ранени

Снимка: БГНЕС/ЕРА

Белият дом отговори на исканията за оставката на президента на САЩ Джо Байдън заради атентата, убил най-малко 13 американски войници в Афганистан.

"Това не е ден за политиканство. Очакваме всеки американец, независимо дали е избран човек или не, да застане рамо до рамо с нас и да сподели решимостта да преследваме, да се борим и да убиваме тези терористи, където и да се намират", каза на брифинг говорителят на Белия дом Джен Псаки.

Говорителят на Пентагона генерал Кенет Макензи по-рано съобщи, че 12 американски войници са загинали при нападението край летище Кабул, 15 са ранени. По-късно стана известно за смъртта на друг ранен войник.

След бомбардировките на летището в Кабул редица конгресмени и сенатори от Републиканската партия призоваха Байдън да подаде оставка и да се признае за виновен за грешките при организирането на изтеглянето на войските и евакуацията на цивилни от Афганистан.

Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 9 гласа.

Свързани новини