Отидете към основна версия

2 128 16

Великобритания ще използва военни за кризата в страната

  • великобритания-
  • гориво-
  • доставка-
  • шофьори-
  • военни

Близо 200 военни ще помагат в доставката на гориво

Снимка: ЕРА/БГНЕС

Близо 200 военни ще се включат от 4 октомври, за да осигуряват доставката на горива в британските бензиностанции, засегнати от недостиг поради липсата на шофьори на камиони и заради паническото купуване. "Подкрепата, която е част от действията на правителството, цели да се намали натискът над бензиностанциите и да се отговори на липсата на шофьори на камиони" се казва в официално съобщение на британското правителство.

Правителството освен това съобщи, че ще разреши незабавно на 300 чужди шофьори на цистерни да започнат работа в страната, посочва агенцията. Те ще могат да останат в страната до края на март 2022 г. Тези 300 чужди шофьори са част от 5000-те шофьори, които ще имат възможност да работят в страната. Но повечето от тях ще пристигнат едва през втората половина на октомври и ще трябва да напуснат до края на февруари 2022 г. в рамките на програма за издаване на хиляди временни работни визи с цел облекчаване на натиска над веригите за доставки.

В опит да се намери изход от кризата с шофьорите на камиони, а също и на персонала в птицекомбинатите и пред заплахата от празни щандове по Коледа правителството реши да промени имиграционната си политика и да издаде 10 500 временни работни визи, припомня Франс прес. Съгласно схемата освен 5000 шофьори на камиони, в страната ще дойдат временно и 5500 работници в птицекомбинати. Те ще започнат да пристигат през втората половина на октомври и ще останат до края на декември.

Правителството също така временно освободи сектора на дистрибуцията на горива от правилата за конкуренция, за да позволи на най-засегнатите зони да бъдат снабдени приоритетно.

Поставете оценка:
Оценка 1.8 от 6 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: