Отидете към основна версия

7 233 26

Мигранти отклониха самолет и избягаха

  • мигранти-
  • испания-
  • бягство

Те са симулирали, че на пътник му е прилошало

Летище Палма (автономна общност на Балеарските острови) беше принудено да преустанови работа за 3 часа поради наличие на пътници на пистата на един от полетите. Инцидентът е станал на 5 ноември около 20:30 часа местно време.

Авиолайнерът на Air Arabia е извършвал полет от Казабланка за Истанбул. Командирът на самолета е решил да кацне на испанско летище, след като на един от пътниците му е прилошало. След кацането той е откаран в болница, но лекарите не са установили проблеми. Испанската полиция е арестувала мъжа по подозрение в подпомагане на нелегалната миграция и нарушаване на миграционните закони.

В същото време след кацането група от 10-20 пътници са напуснали самолета без разрешение. Полицията е задържала петима от тях, но се смята, че повечето от избягалите са успели да напуснат летището.

Заради присъствието на хора на пистата е решено да се спре работата на летището. Част от самолетите са кацнали със закъснение на летището, а останалите са били пренасочени към други близки летища. В 23:30 летището в Палма е възобновило работата си.

Испанските правоохранителни органи работят по версията, че всичко, което се е случило, първоначално е било планирано, за да влязат въпросните лица нелегално на територията на кралството.

Поставете оценка:
Оценка 1.6 от 10 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: