Отидете към основна версия

1 660 16

Астронавти се завърнаха успешно от МКС

  • космос-
  • наса-
  • международна космическа станция

Екипажът на мисията Crew-2 пристигна на МКС през април тази година и се присъедини към руснаците Олег Новицки и Питър Дубров

Снимка: shutterstock

Космическият кораб Crew-2 с екипажa на SpaceX се е приводнил в понеделник вечерта в Атлантическия океан край бреговете на американския щат Флорида. Уебсайтът на НАСА е предложил излъчване на живо.

Корабът Endeavour е кацнал 05:33 българско време на 9 ноември.

На борда са американските астронавти Шейн Кимброу и Меган Макартър, астронавтът от Европейската космическа агенция Том Песке и астронавтът на Японската агенция за космически изследвания Акихико Хошиде.

По-рано в понеделник Crew Dragon автоматично се откачи от Международната космическа станция. Преди да се отправи към Земята, корабът го снима.

Екипажът на мисията Crew-2 пристигна на МКС през април тази година и се присъедини към руснаците Олег Новицки и Питър Дубров, астронавтите на НАСА Майкъл Хопкинс, Виктор Глоувър, Шанън Уокър, Марк Ванда Хай и астронавта на Японската агенция за аерокосмически изследвания Соичи Ногучи. Сега на станцията има трима членове на екипажа: космонавтите на Роскосмос Антон Шкаплеров и Дубров, както и Ванде Хай.

Скоро третият екипаж ще лети към МКС на Crew Dragon, който ще включва американските астронавти Раджа Чари, Том Маршбърн и Кайла Барън, както и астронавтът на ESA Матиас Маурер. Стартирането е насрочено за 10 ноември от Космическия център на Джон Ф. Кенеди във Флорида.

То вече бе отлагано заради неблагоприятни метеорологични условия.

Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 7 гласа.

Свързани новини