Отидете към основна версия

2 888 35

Александър Лукашенко обяви важно споразумение с Русия

  • беларус-
  • александър лукашенко-
  • владимир путин-
  • мигранти

Междувременно ЕС отхвърли заплахата на беларуския президент да спре транзита на руски газ за Европа, ако на страната му бъдат наложени санкции

Снимка: БГНЕС/ЕРА

Президентът на Беларус Александър Лукашенко обяви съвместно споразумение с Русия за наблюдение на границите с Полша, Балтийските държави и Украйна.

Това предава ТАСС, като се позовава на съобщение от пресслужбата на държавния глава в Минск.

Украйна обяви, че ще изпрати още 8500 военни и полицаи и 15 хеликоптера, за да подсили охраната на границата ѝ с Беларус.

Междувременно ЕС отхвърли заплахата на Лукашенко да спре транзита на руски газ за Европа, ако на страната му бъдат наложени санкции.

Според Държавния граничен комитет на Беларус (ГПК) близо до границата между Беларус и Полша има повече от две хиляди души, включително жени и деца, които искат да получат убежище в Европейския съюз. Няколко хиляди служители на полските специални служби охраняват границата на ЕС. Миграционната криза на границата с Беларус продължава от пролетта на 2021 г.

Президентът на Беларус Лукашенко заяви, че след въвеждането на нови санкции на ЕС срещу Минск, беларуските власти повече няма да пречат на движението на нелегални мигранти към Европейския съюз.

Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 20 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: