Отидете към основна версия

7 540 39

Коронавирусът се върна като бумеранг в тази държава

  • великобритания-
  • коронавирус-
  • пандемия-
  • омикрон

Великобритания отчете над 100 000 новозаразени за ден

Снимка: ЕРА/БГНЕС

Броят на новозаразените от коронавиус във Великобритания достигна 106 122 души за изминалото денонощие. Това се случва за пръв път след като в страната беше въведено широкоразпространено тестване. Причина за силния ръст на новозаразените е бързото разпространение на варианта Омикрон. През последната седмица общият брой на случаите се е увеличил с 59%, или 643 219 случая, показват правителствените данни.

Редица сектори на икономиката са засегнати от недостиг на персонал, след като болните работници се самоизолират, а болниците предупреждават за опасност във връзка с безопасността на пациентите.

Правителството заяви, че съкращава периода за самоизолация заради коронавируса от 10 на 7 дни за хората в Англия, които покажат отрицателен резултат при бърз тест в два поредни дни.

Министър-председателят Борис Джонсън изключи възможността за нови ограничения преди Рождество Христово, но не и възможността за допълнителни мерки след празника, ако ситуацията се влоши.

Общият брой на пациентите с коронавирус в болница е бил 8008 - леко увеличение в последните 7 дни, но доста под нивото от над 38 000 през януари. Регистрираните смъртни случаи, настъпили 28 дни след установяване на положителен тест, са били 140, което е намаление в сравнение с предишния ден, когато са били 172.

Поставете оценка:
Оценка 1.8 от 24 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: