Отидете към основна версия

1 162 30

Папа Франциск: Ваксините не са вълшебно средство, но са най-разумното решение

  • ватикан-
  • папа франциск-
  • омикрон-
  • ваксина-
  • пандемия

Осемдесет и пет годишният аржентински папа неведнъж е защитавал ваксинацията, наричайки я акт на обич

Снимка: БГНЕС/ЕРА

Папа Франциск призова днес международната общност "да продължи усилията" в подкрепа на ваксинацията и заяви, че пандемията налага "лечение с реалност" поради разпространяването на "необоснована информация", предаде Франс прес.

"Важно е да продължим усилията, за да бъде населението имунизирано възможно в най-голяма степен. Това изисква многостранен ангажимент на лично, на политическо равнище и от страна на цялата международна общност", заяви тази сутрин Светият отец, отправяйки поздравления към дипломатическия корпус, и изрази пожелание "цялото население на света да има равен достъп до основни медицински грижи и до ваксините", съобщава БТА.

"Грижата за здравето е морален дълг. За нещастие, все по-често констатираме, че живеем в свят на силни идеологически контрасти. Човек често се оставя да бъде убеден от идеологията на момента, често изградена върху необоснована информация или зле документирани факти", добави той. Пандемията изисква един вид "лечение с реалност", изискващо да погледнем проблема такъв, какъвто е, и да вземем подходящите решения", каза Франциск.

Според папата ваксините не са вълшебен лек, но със сигурност са, в допълнение към леченията, които трябва да бъдат разработени, най-разумното решение за профилактика на болестта".

Осемдесет и пет годишният аржентински папа неведнъж е защитавал ваксинацията, наричайки я "акт на обич".

Поставете оценка:
Оценка 1.6 от 27 гласа.

Свързани новини