Отидете към основна версия

4 166 0

Контролирани взривове в дома на бостънските терористи

  • бостън-
  • братя-
  • взривове
Издирваният Джоха Царнаев от миналата година е гражданин на САЩ.

Полицията предупреди за контролиран взрив в дома на заподозрените като терористи братя Царнаеви в Кииймбридж, съобщи „Бостън Глоуб“. Силите на реда се страхуват да влязат направо в апартамента на Тамерлан и Джохар, за да потърсят веществени доказателства, тъй като предполагат, че той е миниран. 

Губернаторът на Масачузетс Дювал Патрик предупреди местните хора да си стоят по домовете, докато операцията продължава. Полицията е отцепила сграда и в близкото предградие Уотъртаун, пред която е бил забелязан джип с повреди от куршуми. Съобщава се, че в нея са станали няколко експлозии, но не е известно дали издирваният Джохар е бил вътре в момента на операцията.

Сестрата на Царнаеви – 19-годишната Алина, която живее в Ню Джърси, също е била разпитана. Тя казала, че от няколко години не е поддържала връзки с двамата си братя и ги определила като умни момчета, в които явно сякаш „нещо се е вселило“. Алина изказала съболезнования за загиналите и пожела бързо възстановяване на ранените. Момчетата имат и  друга сестра в Бостън. Родителите им са в Дагестан.

Междувременно мъж, представил се за техния баща Анзор, заявил по телефона, че синовете му са били набедени от специалните служби, защото са вярващи мюсюлмани. Той се възмутил защо Тамерлан е бил убит, вместо да бъде заловен жив. По-малкият, Джохар, бил втори курс студент по медицина в Бостън и го чакали в Дагестан за ваканцията.

Чичото на заподозрените Руслан Царни обаче отбелязал, че племенниците му заслужават смърт за извършеното. Той описал Тамерлан като „неудачник и страхливец“, а Джохар – като тихо и мило момче. Мъжът казал, че не е поддържал контакти с братята от 2009 г., но наскоро Тамерлан му се обадил и му се извинил за всичко, като обещал, че вече винаги ще бъдат заедно. Царни живее в Мериленд.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини