Отидете към основна версия

1 892 33

Зеленски искал от САЩ незабавни санкции срещу Русия

  • украйна-
  • русия-
  • володимир зеленски-
  • северен поток 2

Президентът на Украйна каза много ясно: Санкциите срещу "Северен поток 2" трябва да бъдат въведени сега

Снимка: БГНЕС/ЕРА

Украинският президент Володимир Зеленски е заявил на американските сенатори, които посетиха Киев по-рано тази седмица, че намеренията за налагането на санкции след инвазията на Руската федерация в Украйна нямат смисъл и ограниченията трябва да бъдат въведени сега. Това съобщи в сряда порталът Axios, като се позова на източник.

"Президентът на Украйна каза много ясно: санкциите срещу "Северен поток 2" трябва да бъдат въведени сега. Всякакви условни мерки срещу "Северен поток 2" и други санкции няма да помогнат", е заявил приближен на Зеленски.

Според него мерките, обусловени от по-нататъшната ескалация, са в най-добрия случай неутрални, а в най-лошия всъщност стимулират Москва.

Напоследък в западните страни, както и в Киев, се появиха изявления за възможна руска инвазия в Украйна. Прессекретарят на президента на Руската федерация Дмитрий Песков нарече подобна информация празна и неоснователна ескалация на напрежението.

Той подчерта, че Русия не представлява заплаха за никого.

В същото време Песков не изключи възможността за провокации за оправдаване на подобни изявления и предупреди, че опитите за използване на сила за разрешаване на кризата в Югоизточна Украйна ще имат най-сериозни последици, предаде ТАСС.

Поставете оценка:
Оценка 1.7 от 14 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: