Отидете към основна версия

5 183 94

Киев увери: Ще разбиваме всички проруски структури в Украйна

  • украйна-
  • киев-
  • русия-
  • крим-
  • нато

Името на бившия депутат Евгений Мураев, сочен от Лондон като потенциален кандидат за ръководител, когото Москва иска да постави в Киев, не изненадва

Снимка: БГНЕС/ЕРА

Украйна заяви днес, че "ще продължи да разбива" всички проруски групировки, след като Лондон обвини Москва, че се стреми да установи проруски лидер в Киев, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

"Държавата ни ще продължи политиката си да разбива всички олигархически и политически структури, способни да работят за дестабилизация на Украйна или съучастници на (руските) окупатори", заяви Михайло Подоляк, съветник на шефа на президентската администрация в Киев, в писмен коментар, изпратен до АФП.

Името на бившия депутат Евгений Мураев, сочен от Лондон като потенциален кандидат за ръководител, когото Москва иска да постави в Киев, "не изненадва", пише служителят.

"Правителствата на нашите партньори започнаха да назовават нещата с имената им и да излагат на показ "приятели на Русия", изразява задоволство Подоляк, припомняйки скорошно решение на Вашингтон да наложи санкции на четирима украинци, включително двама действащи депутати, обвинени, че работят с руските тайни служби.

"Британските данни допълват" списъка с видни личности, "подбрани" от Кремъл с цел "да се опитват да прокарват руските интереси", допълва той.

Поставете оценка:
Оценка 2.4 от 51 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: