Отидете към основна версия

1 233 14

САЩ провеждат учения в Бахрейн

  • бахрейн-
  • учение-
  • армия-
  • нато

В маневрите участват 9000 души и около 50 кораба от повече от 60 държави

Снимка: БГНЕС/ЕРА

Най-големите военноморски учения в Близкия изток, Международно морско учение 2022 и Cutlass Express, се провеждат в Бахрейн под командването на Централното командване на въоръжените сили на САЩ (CENTCOM). Това съобщи във вторник вечерта в "Туитър" Пети флот на САЩ.

В маневрите участват 9000 души и около 50 кораба от повече от 60 държави. В тях участват редица международни организации като Интерпол, Службата на ООН за наркотици и престъпност (UNODC) и Международния морски форум на петролните компании (OCIMF).

"Това ниво на представителство демонстрира споделена решимост да се поддържа международен ред, основан на върховенството на закона", каза вицеадмирал Чарлз Брад Купър, командир на Пети флот на САЩ, който се фокусира предимно върху Близкия изток.

Церемонията по началото на маневрите се проведе в понеделник в щаба на Пети американски флот в Бахрейн. На нея присъства министър-председателят на кралството Салман бин Хамад бин Иса Ал Халифа.

В ученията в Червено и Арабско море, Персийския и Оманския залив, както и в северната част на Индийския океан участват още Израел, Обединените арабски емирства, Саудитска Арабия, Египет, Йордания, Оман и Йемен.

Очаква се те да продължат до 17 февруари.

Поставете оценка:
Оценка 1 от 4 гласа.

Свързани новини