Отидете към основна версия

1 676 13

Гърция планира да отмени мерките за ваксинирани

  • гърция-
  • ваксинирани-
  • неваксинирани-
  • коронавирус-
  • мерки-
  • атина

Подобна тенденция се очертава в цяла Европа

Снимка: Shutterstock

Гръцкото правителство се ориентира към постепенна отмяна на ограничителните мерки срещу COVID-19 до март, пише „Катимерини”, като се позовава на собствена информация. Според публикацията е вероятно дотогава да не останат никакви ограничения за ваксинираните, освен носенето на маска, което ще продължи по-дълго време.

Подобна тенденция се очертава в цяла Европа, коментира вестникът. Информациите, които е получил, показват, че на всички дискусии сред министрите на здравеопазването на страните членки на ЕС, които заседават в Лион, преобладава схващането, че отмяната на ограниченията е наложителна. В непосредствено бъдеще се очаква в Гърция да бъде вдигнато ограничението върху максималния капацитет на заведенията или върху забраната за правостоящи клиенти, като според запознати източници обаче е малко вероятно двете мерки да бъдат отменени едновременно, предаде NOVA.

Все пак в началото на март не е изключено да няма нито едно ограничение в сила. За сигурно обаче се смята, че последната мярка, която ще наложи правителството, е забрана на карнавалите и тази година. Отмяната на ограниченията обаче ще засегне ваксинираните, докато за неваксинираните ще са в сила всички мерки и преди всичко забраната за влизане в затворени обществени пространства.

Поставете оценка:
Оценка 1.8 от 17 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: