Отидете към основна версия

2 361 13

Отменят ограничения с цел по-ефективна борба срещу коронавируса

  • австрия-
  • коронавирус-
  • пандемия

Ситуацията с коронавируса в австрийските болници е под контрол

Снимка: ЕРА/БГНЕС

Австрия продължава да смекчава ограничителните мерки с цел овладяване на разпространението на коронавируса. От 12 февруари хората ще трябва да носят FFP2 маска само в магазините и музеите. Отпада правилото за максимум четирима посетители, които представят доказателство, че са ваксинирани срещу коронавирус.

Разхлабват се ограниченията за присъствието на обществени събития. Зрителите на футболни мачове и други прояви обаче все така ще трябва да бъдат с маска.

От 19 февруари в Австрия не само ваксинираните и преболедувалите, но и онези, които представят отрицателен тест за коронавирус, ще могат да ходят на ресторант.

Правителството обясни смекчаването на мерките с факта, че ситуацията в болниците е под контрол. На 1 февруари Австрия стана първата държава в Европейския съюз, въвела задължителна ваксинация срещу коронавируса. Напълно ваксинирани са 69% от населението - дял, който е по-нисък в сравнение с други европейски страни.

От началото на пандемията в Австрия, с население от 8,9 милиона души, са потвърдени повече от 2,2 милиона случая на коронавирус. Над 14 000 от заразените са починали.

Поставете оценка:
Оценка 1 от 14 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: