Отидете към основна версия

12 521 82

Войната започна: Взривове в Киев, Харков и Одеса

  • взривове-
  • украйна-
  • киев-
  • харков-
  • одеса

За извънредната ситуация информираха журналисти от CNN

Снимка: NOVA

Взривове разтърсват украинската столица Киев, след като руският президент Владимир Путин обяви началото на военна операция.

Според агенция UNIAN след 05:00 (06:00 московско време) експлозии са били чути, освен в Киев, и в редица други градове на Украйна. Според него има съобщения за „най-малко четири експлозии в Краматорск, мощен взрив в Одеса, Харков, Бердянск“, съобщи ТАСС.

Кореспондентите на CNN, базирани в Киев, казаха, че са чули серия от експлозии на живо. „Чухме поредица от експлозии, поредица от експлозии. Може би седем или осем“, каза Матю Ченс, кореспондент на телевизионния канал в Киев, отбелязвайки, че, съдейки по звука, експлозиите „бяха доста далеч“. На свой ред Клариса Уорд, която е в Харков, каза: „Преди няколко минути чухме поток от силни експлозии“.

Очевидци съобщават пред Ройтерс за звуците от артилерийски обстрел и експлозии в Киев. Първите съобщения за звуци, наподобяващи обстрел от артилерийски оръдия, започнаха да пристигат около 05:00 киевско време (06:00 московско време).

За експлозии в западната част на града беше съобщено по Би Би Си и от британския журналист Макс Хандер, който живее в Киев. Журналисти на агенция AFP съобщиха, че в Мариупол в Източна Украйна са били чути експлозии. Също така, според тяхна информация, рано сутринта е имало най-малко две експлозии в центъра на Киев.

Поставете оценка:
Оценка 2.2 от 45 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: