Отидете към основна версия

7 538 90

Русия опитва да пробие отбраната на Киев, вече използва 2/3 от силите си

  • украйна-
  • русия-
  • киев-
  • отбрана-
  • армия

Ситуацията в столицата Киев е овладяна

Снимка: БГНЕС/ EPA

От началото на деня противникът продължи да се опитва да пробие отбраната на Киев. Многократно колони от руски войски се опитваха да щурмуват покрайнините на столицата, предаде UNIAN. Това съобщават от Сухопътните войски на въоръжените сили на Украйна.

Отбелязва се, че всички движения на вражеските сили са били под контрол и са взети навременни решения. Ситуацията в столицата е овладяна. „Всички опити за постигане на целта от страна на руските окупационни сили бяха неуспешни. Колоните от техниката на нашественика бяха унищожени. Противникът претърпя значителни загуби в личен състав. Руските войски са деморализирани и изтощени. Ние показахме, че можем да защитим дома си от неканени гости. “, каза командирът на Сухопътните войски на въоръжените сили на Украйна – командир на отбраната на Киев генерал-полковник Александър Сирски.

Русия вече използва две трети от настъпателния си контингент във войната срещу Украйна – около 100 000 войници. Това съобщи високопоставен служител на Министерството на отбраната на САЩ, пише BBC Украйна. Тези данни показват, че около 50 хиляди души засега остават в резерв. Министерството на отбраната на САЩ вижда логистични проблеми при руската армия, включително с доставката на гориво. Това се е видяло при опитите за атака на Харков, както и на Киев. С същото време става ясно, че Беларус може да изпрати войски в Украйна, за да подкрепи руската инвазия в страната. Това съобщава Washington Post, позовавайки се на източник в Белия дом. „Ясно е, че Минск сега е „разширение“ на Кремъл“, каза служител на администрацията на Байдън. Военните от Беларус могат да се присъединят към инвазията още днес, каза източник на WP. По-рано Центърът за отбранителни стратегии съобщи, че има много голяма вероятност самопровъзгласилото се правителство на Република Беларус да вземе решение в следващите няколко часа за участието на въоръжените сили във, войната водена от Руската федерация срещу Украйна.

Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 51 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: