Отидете към основна версия

7 724 36

Жителка на Харков: Руски войници искаха да ги укрием

  • украйна-
  • харков-
  • русия-
  • войник-
  • руски войници

През нощта отново е имало силни взривове

Снимка: БГНЕС/ EPA

На петия ден от началото на инвазията продължават сраженията във втория по големина град на Украйна – Харков. През нощта отново е имало силни взривове и жителите на града са били в бомбоубежищата, разказа Олена Черкасова в „Тази сутрин“ по bTV.

В събота се появи информация, че Харков е под руски контрол, а скоро след това, че Украйна си връща контрола над града. „Наистина в града ни имаше (руски) колони и войници. Те бягат, те се крият в къщите, искат да бъдат скрити. Никой не ги крие, ловим ги“, разказа Олена. „До Харков има едно малко градче. Кметът на града го предаде. Този кмет е от опозиционната на нашата власт партия“, допълни тя.

„Хората влизат в групите за отбрана. Мой роднина беше тук. Той тръгна да се записва в териториалната отбрана. Всички се сплотихме, защото нямаме спокойствие. Просто те ходят по улиците, тоест Харков в момента има нужда и от доброволци, за да се защитава“, казва жената. По думите ѝ „имат коктейл „Молотов“, правят ги, наливат бутилките, всички им помагат“ „Те влизат с колони в Харков, отблъскват ги назад тези хора, които в момента по неволя трябва да защитават града и родината си“, казва Олена. Споделя, че засега има нужната храна и пари, но възникват проблеми със снабдяването. Тази сутрин в града е спокойно.

Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 46 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: