Отидете към основна версия

3 587 39

Украинците от Чуждестранния легион ще бранят родината си

  • украйна-
  • чуждестранен легион-
  • русия-
  • война-
  • родина

От полунощ руските войски продължават опитите да пробият отбраната на Киев

Снимка: БГНЕС/ EPA

Украинците от френския Чуждестранен легион ще могат да заминат за Украйна в пълно бойно снаряжение. Това съобщи в Телеграм Центърът за противодействие на дезинформацията към Съвета за национална сигурност и отбрана на Украйна, предаде Укринформ.

Френското военно формирование, включващо висококвалифицирани пехотинци, пуска украинците, желаещи да бранят родината си, като им оставя пълната екипировка, предаде БТА. Украинският президент Володимир Зеленски информира по-рано, че в страната се създава Интернационален легион за териториална отбрана. Извънщатният съветник към офиса му Олексий Арестович заяви, че в легиона, създаден за борба с окупационните войски на Русия, се записват много чужденци.

От полунощ руските войски продължават опитите да пробият отбраната на Киев; техни войскови колони неведнъж се опитаха да щурмуват предградия на украинската столица, но без да постигнат успех. Ситуацията в Киев е под контрол. Това съобщиха Сухопътните войски на Украйна, предаде агенция УНИАН.

Унищожени са колони от бойна техника на окупаторите, които търпят и значителни загуби в жива сила. Руските войски са деморализирани и изтощени. Показахме, че знаем как да защитим своя дом от неканени гости, заяви командващият Сухопътните войски и отбраната на Киев ген.-полк. Олександър Сирски. Окупационните войски на Руската федерация в Украйна намалиха темпото на своето настъпление. Това посочва в оперативна информация по данни към 06:00 ч. Генералният щаб на украинските въоръжени сили.

Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 33 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: