Отидете към основна версия

9 334 58

Турция и САЩ засилват усилията си за прекратяване на огъня в Украйна

  • реджеп ердоган-
  • турция-
  • украйна-
  • мир-
  • владимир путин

Анкара е подчертала подкрепата си за териториалната цялост, суверенитета и политическото единство на бившата съветска република

Снимка: БГНЕС/ЕРА

Високопоставени съветници на турския президент Реджеп Тайип Ердоган и президента на Съединените щати Джо Байдън са се договорили днес да засилят усилията за постигане на резултат в преговорите между Украйна и Русия, съобщи турската агенция ДХА.

Днес между руски и украински представители започнаха преговори на границата с Беларус. Те идват в момент, когато Русия се оказа изправена пред задълбочаваща се икономическа изолация заради инвазията в Украйна, посочва Ройтерс.

В разговор по телефона Ибрахим Калън, главен съветник на Ердоган, и съветникът по национална сигурност на САЩ Джейк Съливан са обсъдили руската инвазия и други теми, предава БТА.

Турция е подчертала подкрепата си за териториалната цялост, суверенитета и политическото единство на Украйна.

"Постигнато бе съгласие за засилване на съвместните усилия, за да постигнат резултат мирните преговори, водени между Украйна и Руската федерация, и да бъде осигурено примирие", се посочва в изявление на турското президентство, цитирано от ДХА.

Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 47 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: