Отидете към основна версия

9 059 117

Русия хвърля курсанти в боевете

  • украйна-
  • русия-
  • война-
  • курсанти

Засега няма официални данни, че беларуската армия участва във военните действия

Снимка: БГНЕС/ EPA

Украйна все още няма данни за участието на военните на Република Беларус в руската инвазия. Това каза по време на брифинг Алексей Арестович, съветник на ръководителя на кабинета на президента Зеленски, предаде UNIAN.

„Засега няма официални данни, че беларуската армия участва във военните действия срещу Украйна. Има сигнали, които се проверяват в момента. Но нивото на тези сигнали не е достатъчно, за да се каже, че беларусите вече участват в битките срещу въоръжените сили на Украйна“, каза той. По-рано Министерството на отбраната на Украйна предупреди за възможната подкрепа на беларуската армия от руските нашественици за постигане на целите на руските войски. Арестович каза, че нивото на деморализация сред руските военни нараства поради съпротивата на украинците.

"Врагът масово хвърля оръжия, предава се или се придвижва към беларуската или руската граница. Военното ръководство продължава да оказва съпротива". Според Арестович руснаците дори хвърлят кадети в боевете. „Руснаците хвърлят дори кадети от военни училища в битка. Такава информация идва от военното училище в Серпухов, където второкурсници бяха хвърлени във войната с Украйна. Това означава, че цялата руска мощна армия вече не може да се справи с Украйна. Означава и катастрофа за военното им командване.Защото кадетите обикновено не се използват до последния момент. Арестович отбелязва, че за първи път въоръжените сили на Украйна преминаха в настъпление в Донбас - напреднали са в покрайнините на окупираната Горловка в Донецка област.

Поставете оценка:
Оценка 3 от 59 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: