Отидете към основна версия

8 775 81

Русия и Украйна може временно да прекратят огъня

  • беларус-
  • украйна-
  • конфликт-
  • хуманитарни коридори-
  • владимир медински-
  • русия

Двете страни са се договорили за хуманитарни коридори за излизане на цивилното население от районите на бойните действия

Русия и Украйна са се договорили за хуманитарни коридори за излизане на цивилното население от районите на бойните действия и възможност за временно прекратяване на огъня, предаде ТАСС, позовавайки се на информация от главния преговарящ от страна на Москва Владимир Медински.

Двете страни са успели да намерят разбирателство по някои въпроси на втория кръг от преговорите в Беларус. Те са обсъдили подробно хуманитарни, военни въпроси и въпроса за бъдещото политическо уреждане на конфликта.

"Русия и Украйна трябва да създадат канали за комуникация и взаимодействие, за да осигурят хуманитарни коридори в близко бъдеще за евакуация на граждани, както и доставка на продукти и лекарства", заяви ръководителят на президентската канцелария Михайло Подоляк, цитиран от NOVA.

Украинската делегация не е получила обаче резултатите, на които се е надявала, и ще продължи диалога в трети кръг от преговорите, каза Подоляк.

"Третият кръг от преговорите с Украйна ще се проведе през следващите дни", заяви от своя страна ръководителят на руската делгация Леонид Слуцки. "Споразуменията между Русия и Украйна скоро ще бъдат утвърдени на най-високо ниво", допълни той.

Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 67 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: