Отидете към основна версия

3 936 42

Шолц: Опасенията на Путин от ракети на НАТО в Украйна бяха и са неоснователни

  • германия-
  • русия-
  • ракети-
  • нато-
  • газ-
  • путин

Отказът към Украйна и Грузия да се присъединят към НАТО беше правилен, въпросът не стои на дневен ред, каза германският канцлер. Германия вече купува газ, заобикаляйки Русия

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Германският канцлер Олаф Шолц заяви, че никой няма планове за разполагане на ракети на НАТО в Украйна, предаде ТАСС.

Пред телевизионния канал ZDF той изрази мнение, че „би било правилно и съвсем разумно, ако Русия приеме предложението на САЩ и НАТО за възобновяване на преговорите за контрол на въоръженията“.

„Загрижеността на президента на Руската федерация, която той формулира, относно факта, че НАТО планира да разположи ракети в Украйна, насочени към Москва, беше напразна. Такова разгръщане на ракети в никакъв случай не беше планирано от никого", каза Шолц.

В същото време той добави, че „при подобни консултации за контрол на въоръженията можело да се договори, че това не трябва да се случва“.

Отказът към Украйна и Грузия да се присъединят към НАТО беше правилен, този въпрос не беше и не е на дневен ред, каза германският канцлер Олаф Шолц.

„Това беше правилното решение, тогава имаше много дълги преговори в НАТО по този въпрос“, каза Шолц.
Канцлерът добави, че този въпрос не е на дневен ред сега.

Германия започна да купува газ, заобикаляйки Русия, но получава и руски енергийни доставки, каза германският канцлер.
„Тъй като не сме наивни, ние, от една страна, въведохме този регламент - санкции, включително стопиране на пускането в експлоатация на газопровода „Северен поток 2“ - но в същото време се подготвихме рано за ситуация, при която може да възникнат трудности. Подготвили сме се да купуваме газ от другаде“, каза Шолц, добавяйки, че Германия продължава да „получава газ, петрол и въглища от Русия. "

Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 23 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: