Отидете към основна версия

2 724 31

Хуманитарна катастрофа в Мариупол, организират спасителен коридор за местните жители

  • украйна-
  • русия-
  • мариупол

Украинските сили за сигурност продължават да държат хората в града

В Мариупол е налице хуманитарна катастрофа. Над 5 дни в града няма вода, осветление, отопление и храна. Това заяви заместник-началникът на отдела на народната милиция на Донецката народна република (ДНР) Едуард Басурин, предаде ТАСС. „Вече ГОВОРИМ за хуманитарна катастрофа. От близо пет-шест дни няма вода, светлина и топлина в много райони, в магазините няма продукти“, каза той в ефира на телевизионния канал "Русия 24".

Според него само петима цивилни са успели да напуснат Мариупол, а украинските сили за сигурност продължават да държат хората в града. "На юг са създадени пунктове за временно пребиваване. В момента там има около 240 души. Тъжно е, че само петима от Мариупол са успели да напуснат", каза той.

Басурин каза, че става въпрос за семейство с дете и още двама души. Общо, по думите му, 247 жители са успели да напуснат околните населени места. "Правим всичко възможно от наша страна, но задържат хората в Мариупол със сила", добави той.

Днес Министерството на отбраната на Руската федерация съобщи, че руската страна от 10:00 московско време обявява "режим на тишина" и отваря хуманитарни коридори за излизане на жителите на Мариупол и Волноваха. От министерството уточниха, че с украинската страна са договорени хуманитарни коридори и изходни маршрути.

Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 11 гласа.

Свързани новини

  • Силно разрушен e украински град (ВИДЕО)

    Град Мариупол, от който украинските националисти не освобождават цивилното население, е много тежко разрушен. „Повече от сигурен съм, че половин ...
    05.03.2022
    19 746
    142
Новини по държави: