Отидете към основна версия

3 463 38

В Беларус започна трети кръг преговори за уреждане на конфликта в Украйна

  • русия-
  • беларус-
  • украйна-
  • преговори

Преговорите се провеждат в Беловежката гора, национален парк на границата между Беларус и Полша

Снимка: БГНЕС/ЕРА

В Беларус започна трети кръг руско-украински преговори за уреждане на конфликта в Украйна, съобщи Франс прес, като се позова на руски и беларуски информационни агенции.

"Третият кръг от преговори започна в Беловежката гора", националния парк на границата между Беларус и Полша, посочи беларуската агенция БелТа в акаунта си в Туитър, като публикува снимка на членовете на руската и украинската делегация около масата за преговори.

Междувременно цивилни се евакуират от град Ирпен край столицата Киев, без да има обстрел, съобщиха местните власти. Вчера опитващите се да напуснат града попаднаха под руски обстрел. Руските сили са окупирали около 30 процента от Ирпен, а останалата част е под украински контрол.

Руски обстрел обаче пречи на евакуациите на цивилни от Киев, Мариупол, Суми, Харков, Волноваха и Николаев, съобщи украинското външно министерство. Ведомството призова чуждите лидери да принудят Русия да спазва прекратяването на огъня, за да се предотврати, по думите им, хуманитарна катастрофа.

Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 15 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: