Отидете към основна версия

3 229 30

Главният руски преговарящ: Според Киев исканията ни са "практически неизпълними"

  • русия-
  • украйна-
  • искания-
  • преговори-
  • война-
  • владимир медински-
  • днр

Той припомни, че Русия е обещала да спазва режима на прекратяване на огъня

Снимка: БГНЕС/ EPA

Русия се надява да намери решение с Украйна за признаването на Крим, ДНР и ЛНР. Това заяви ръководителят на руската делегация, помощникът на президента Владимир Медински, след края на третия кръг от преговори с украинската страна, предаде ТАСС.

„Не бих искал да коментирам какво казва украинската страна по време на преговорите и след тях. Ние се договорихме да не го правим публично достояние. Според тях признаването на Крим за руски и суверенитетът на ДНР и ЛНР е "практически" невъзможно. Според мен има голяма разлика между невъзможно и практически невъзможно. И двата въпроса са от първостепенно значение за Русия, за руснаците и, разбира се, за позицията на нашата делегация. Надявам се, че рано или късно ще намерим решение“, каза той.

Той също така заяви, че на 6 март Русия е подготвила около 400 автобуса за евакуация на украинци по хуманитарни коридори, но евакуацията се е провалила от украинските военни, които Киев не контролира. "Обещахме да отворим хуманитарни коридори и го направихме. Вчера държахме около 400 големи автобуса напълно празни, за да изведем хората от околните градове и да ги закараме,където поискат. Но всички тези 400 огромни автобуса стояха празни цял ден. Никой не дойде", каза той в интервю за RT, публикувано във вторник. "Единственият начин да се обясни това е, че правителството на Украйна не контролира въоръжените сили в обкръжените градове и в отдалечени региони на страната. Не мога да намеря друго обяснение за това", каза Медински.

Той припомни, че Русия е обещала да спазва режима на прекратяване на огъня, „днес, вчера и завчера, в продължение на около пет до седем часа всеки ден, ние го спазвахме“. „Въпреки това никой не е напускал градовете, украинските военни не позволяват на хората да напускат градовете и ги държат като жив щит. Това е проблемът. Те не изпълняват заповедите на правителството в Киев“, посочи ръководителят на руската делегация.

Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 22 гласа.

Свързани новини

Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания