Отидете към основна версия

35 414 190

Зеленски заплаши предателите: Ще последвате съдбата на 12 хиляди руски войници

  • украйна-
  • владимир зеленски-
  • колаборационисти-
  • съд-
  • русия-
  • войски

Окупаторите и сътрудниците им ще бъдат изправени пред съда, заяви президентът на Украйна

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Колабораторите, които сътрудничат на врага, подведени от предложенията на окупаторите, подписват собствена присъда, заяви във видеообръщение президентат на Украйна Владимир Зеленски..

"Окупаторите на територията на Херсонска област се опитват да повторят тъжния опит от образуването на псевдорепублики и изнудват местните лидери, оказват натиск върху депутати, търсят кой да подкупят, за да организират т.нар. Херсонска народна република.

"ХНР". Същото мъртвородено като "ДНР" и "ЛНР". Да организираме някакви "комитети" срещу законната власт по нашата земя. И то против волята на хората, които всеки ден излизат на протест. А тези, които искат Украйна – аз съм им благодарен“, подчерта държавният глава.

В същото време Зеленски отбеляза, че тези, които са приели да разговарят с окупаторите, изкушени от предложенията им, подписват собствената си присъда.

"Вие подписвате своя собствена присъда. Присъдата е да последвате съдбата на над 12 000 окупатори, които не успяха да разберат навреме защо не трябва да се посяга на Украйна", подчерта държавният глава.

Президентът заяви, че вчера се е провело извънредно заседание на Херсонския областен съвет, на което 44 депутати решиха, че Херсонска област е Украйна и там няма място за никакви псевдорепублики.

"Украйна ще издържи това изпитание. Нуждаем се от време и сила, за да обърнем бойната машина, която дойде на нашата земя", каза президентът.

Той добави, че няма да омаловажава заплахите или да преувеличава постиженията на Украйна.

"Ние сме честни хора, а не руското министерство на отбраната, което лъже всички - милиони свои граждани и дори ръководителя на Руската федерация. Затова казвам откровено: все още трябва да се държим. Все още се нуждаем да се бием всички всеки ден и всяка нощ, да търсим как да нанесем максимални щети на противника. Във всички райони на отбрана: близо до Житомир и Киев, близо до Чернигов и Суми, близо до Харков и Луганск, близо до Донецк и Мариупол, в южната част на страната и на дипломатическия фронт“, подчерта Зеленски.

Държавният глава смята, че с подобна тактика и самочувствие украинците „ще вземат своето“.

„Ще дойдем в Мелитопол и Геническ. Където и да е нашата земя. И нека окупаторите и сътрудниците им знаят - Украйна няма да им прости. Украйна няма да забрави. Украйна ще намери и изправи пред съда всички", каза той.

Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 252 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: