Отидете към основна версия

6 200 97

Блинкън: Украйна ще я има, а Путин – не

  • антъни блинкън-
  • сащ-
  • русия-
  • украйна-
  • война-
  • джо байдън-
  • владимир путин

Украйна ще надживее Владимир Путин, каза държавният секретар

Снимка: БГНЕС/ EPA

Украйна ще надживее Владимир Путин. Това заяви в интервю за Си Ен Ен държавният секретар на Съединените американски щати Антъни Блинкън. Русия предприе непредизвикана пълномащабна военна инвазия в Украйна на 24 февруари. Блинкън каза, че независима Украйна ще има много по-дълго, отколкото ще го има Владимир Путин. „По един или друг начин, Украйна ще бъде там, а в даден момент Путин няма да го има”, посочи американският дипломат.

В Украйна руската армия продължава да извършва военни престъпления и ужасни издевателства над цивилното население. Само в обсадения град Мариупол от началото на войната цивилните жертви са 2500. До момента 3 милиона украинци са напуснали страната, като по-голямата част от тях са отишли в Полша. Белият дом е поставен под натиск да окаже още по-голяма помощ на Украйна във войната срещу агресора.

„Правим това чрез подкрепата, която предоставяме на Украйна всеки ден. Правим това чрез натиска, който упражняваме срещу Русия всеки ден", каза Блинкън, добавяйки, че надеждата му е смъртта и унищожението да приключат скоро. Според дипломатически източници по време на скорошния си телефонен разговор с Джо Байдън, украинският президент Володимир Зеленски е отправил призив Русия да бъде изолирана от международната търговия, за да се окаже натиск над руския елит. Огромна част от богатството на Русия е в ръцете на олигарси, близки до Владимир Путин, докато жизненият стандарт на населението продължава да спада по време на неговото управление.

Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 90 гласа.

Свързани новини