Отидете към основна версия

10 457 108

САЩ не могат да потвърдят съобщението на Русия, че е използвала хиперзвукови ракети в Украйна

  • сащ-
  • русия-
  • кинжал-
  • ракета

Москва заяви в събота, че е използвала хиперзвукови ракети "Кинжал", за да унищожи голям оръжеен склад в Ивано-Франковска област в Украйна

Снимка: БГНЕС/ЕРА

САЩ не могат да потвърдят или да опровергаят по независим път твърдението на Русия от уикенда, че е изстреляла хиперзвукови ракети по украинска цел, каза днес висш американски служител по отбраната, като отбеляза, че подобни оръжия нямат особено значение от военна гледна точка, предаде Ройтерс.

"Възможно е те да се опитват да изпратят послание към Запада", заяви служителят, пожелал анонимност. Във военно отношение "това просто няма голямо практическо значение", каза той.

Русия заяви в събота, че е използвала хиперзвукови ракети "Кинжал", за да унищожи голям оръжеен склад в Ивано-Франковска област в Украйна.

Агенция Интерфакс съобщи, че това е първият случай, когато Русия използва "Кинжал", откакто изпрати войски в Украйна на 24 февруари.

Русия се гордее с модерните си оръжия, а президентът Владимир Путин каза през декември, че страната е световен лидер в хиперзвуковите ракети, които поради своята скорост, маневреност и височина на полет са трудни за проследяване и прехващане, посочва Ройтерс.

Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 33 гласа.

Свързани новини