Отидете към основна версия

2 767 68

Украинската войска обстрелва райони в Донецк

  • украйна-
  • русия-
  • донецк-
  • обстрел-
  • военни действия

Изстреляни са 10 мини

Снимка: ЕРА/БГНЕС

В 10.50 часа украинско време украинските войски обстрелваха село Железная балка в Донецката народна република, като изстреляха 10 мини с калибър 82 мм, съобщават от представителството на ДНР в СЦКК. „Откъм украинските въоръжени сили е регистриран огън в посока: 10.50 ч. – село Новгородское – село Железная балка: изстреляни са 10 мини с калибър 82 мм. в изявлението.

Русия започна военна операция в Украйна на 24 февруари. Президентът Владимир Путин нарече целта му „защита на хората, които са били подложени на тормоз и геноцид от режима в Киев в продължение на осем години“. За това, според него, се планира да се извърши "демилитаризация и денацификация на Украйна", да бъдат изправени пред съда всички военни престъпници, отговорни за "кървавите престъпления срещу цивилното население" в Донбас.

Според руското министерство на отбраната въоръжените сили нанасят удари само по военната инфраструктура и украинските войски. С подкрепата на руските въоръжени сили групировките ДНР и ЛНР развиват офанзива, но не се говори за окупация на Украйна, подчерта руският президент.

Поставете оценка:
Оценка 3 от 22 гласа.

Свързани новини

  • Затягат полицейския час в Киев

    В Киев полицейският час отново се затяга. Той ще продължи от 20:00 часа тази вечер до 7:00 часа сутринта понеделник - 28 март. През това време в града ...
    26.03.2022
    1 812
    35
Новини по държави: