Отидете към основна версия

4 785 89

Зеленски се опасява, че няма да може да получи НАТО-вски самолети

  • володимир зеленски-
  • нато-
  • самолети

Страните от НАТО не могат да ни дадат на Украйна всичко

Снимка: ЕРА/БГНЕС

Президентът на Украйна Владимир Зеленски смята, че страните от Северноатлантическия алианс няма да предоставят на Киев военни самолети. „Що се отнася до изтребители или бомбардировачи, всякакви самолети биха могли да ни помогнат много. Те биха спасили животи, а Русия няма да има предимство в небето. За съжаление, не можем да го получим“, каза Зеленски в интервю за журналисти от американския телевизионен канал CBS.

Както отбеляза украинският президент, представителите на Северноатлантическия алианс се съсредоточават върху факта, че „страните от НАТО не могат да ни дадат на Украйна всичко, което искат, защото страните от НАТО не могат да бъдат част от тази война“. В същото време Зеленски изрази надежда, че на Киев ще бъдат предоставени допълнителни оръжия от съветско или руско производство. „Не виждам проблем да ни се прехвърлят такива оръжия от този тип“, каза той. Зеленски също се оплаква, че съюзниците на Киев доставят оръжия с „не много бързи темпове“.

„Що се отнася до по-големите системи, произведени от САЩ и други страни, ние със сигурност очакваме такава подкрепа, но, за съжаление, те са дори по-сложни от предишните неща, за които говорих“, каза Зеленски.

Руският посланик в САЩ Анатолий Антонов по-рано подчерта, че значителна част от оръжията, доставяни от Запада на Киев, се оказват в ръцете на бандити, нацисти, терористи и престъпници и главорези, дошли в Европа от цял ​​свят, след като са натрупали боен опит в Украйна, по-късно могат да го използват навсякъде.

Поставете оценка:
Оценка 2.2 от 47 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: