Отидете към основна версия

4 268 62

ДНР: Украйна извърши военно престъпление в Краматорск

  • днр-
  • краматорск-
  • загинали-
  • точка-у-
  • денис пушилин-
  • володимир зеленски

Ръководителят на ДНР Денис Пушилин и президентът на Украйна Володимир Зеленски потвърдиха, че обстрелът е извършен с Точка-У

"Ракетния удар на украинските военни по жп гарата в Краматорск с "Точка-У" е военно престъпление".

Това заяви ръководителят на ДНР Денис Пушилин в ефира на телевизионния канал "Русия-1".

Както вече ФАКТИ писа, около 30 души загинаха в резултат на удара с ракета "Точка-У" по района на жп гарата Краматорск.

„От началото на освободителната операция успяхме да свалим 24 ракети „Точка-У“, каза Пушилин.

"Това наистина е поредната чудовищна провокация, поредното военно престъпление от страна на киевския режим. Всичко ни е ясно, киевският режим не смята тези хора за свои, те не се спират пред нищо", допълни Пушилин.

Той добави, че този обстрел няма да е последната провокация от страна на въоръжените сили на Украйна, "струва си да се подготвим и по възможност да противодействаме на подобни военни престъпления".

"Украинските власти не скриха, че подготвят поредната провокация. Първо обявиха евакуацията от градовете Краматорск, Константиновка, Славянск. Хората започнаха да се събират на места, откъдето могат да напуснат - ж.п. станции, гарата", заяви в ефира на Първи канал Едуард Басурин, представител на Народната милиция на ДНР.

"Окупаторите удариха жп гара Краматорск с Точка-У, където хиляди мирни украинци чакаха да бъдат евакуирани... Около 30 души загинаха, около 100 души бяха ранени в различна степен. Полиция и спасители вече са на място. Руските нечовеци не изоставят своите методи. Без сила и смелост да се изправят срещу нас на бойното поле, те цинично унищожават цивилното население. Това е зло, което няма граници. И ако не бъде наказано, никога няма да спре".

Това написа от своя страна в профила си във Фейсбук президентът на Украйна володимир Зеленски.

Любопитното в случая е, че Точка-У е на въоръжение само в украинската армия.

Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 48 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: