Отидете към основна версия

2 272 51

Зеленски обвини Русия, че използва фосфорни бомби в Украйна

  • украйна-
  • русия-
  • мариупол-
  • володимир зеленски-
  • фосфорни бомби

Държавният глава настоя да се намерят инструменти за натиск върху Кремъл, за да спре насилственото депортиране на украинци и призова санкциите срещу Москва да продължат

Снимка: Unian

Украинският президент Володимир Зеленски заяви в обръщение към естонския парламент, че Русия използва фосфорни бомби в Украйна, съобщава "Ройтерс".

Той обвини Москва в използване на тактика на терор срещу цивилни.

Зеленски настоя да се намерят инструменти за натиск върху Русия, за да спре насилственото депортиране на украинци и призова санкциите срещу Москва да продължат, подчертавайки, че те са единственият начин Русия да бъде принудена да се съгласи на мир.

Вчера руският президент Владимир Путин заяви, че Русия ще постигне всичките си "благородни" цели и "ритмично и спокойно" ще продължи това, което нарича специална операция.

Той подчерта, че допълнителните санкции на Запада срещу страната му ще навредят и на Европейския съюз, тъй като икономиките в региона са взаимно свързани.

Путин посочи, че средносрочните и дългосрочните рискове, свързани с въздействието на санкциите срещу руската икономика, може да нараснат, но изтъкна, че към момента финансовата система на страната е стабилна.

По негови думи санкционният "блицкриг", на който Западът е разчитал, се е провалил.

Преди дни британското военно разузнаване предупреди, че Русия може да пусне фосфорни бомби в Мариупол.

Поставете оценка:
Оценка 2.2 от 26 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: